有冇人鐘意X Japan? [2]

1001 回覆
47 Like 12 Dislike
睇完yoshiki電影留名

宜家果d場場爆
有冇人知新果隻yoshiki classical 隻cd邊到買
行信和唔見有
2017/18 是咪會黎香港再開CONCERT
聖誕節先第一次聽x japan 已經深深咁愛上佢地
想買返d碟
請問信和搵唔搵番佢地演唱會嘅DVD BLU-RAY?

280yen全新一樣

呢隻不嬲多到垃圾咁賣

好平喎

佢地d碟係日本唔值錢 隻eternal melody先500 yen

一啲啲咋,例如sony時期嗰啲貨量夠多咪唔值
Atlantic嗰啲keep得好價位唔差

信和買x japan野好撚貴,上日本amazon啦

買啱啱出嗰個visual shock bd box

佢地d碟係日本唔值錢 隻eternal melody先500 yen

點買

我嗰隻係涉谷disk union買,所以係撞手神
2017/18 是咪會黎香港再開CONCERT

如果隻碟真係11月前先出,咁應該似係18年
有冇人知新果隻yoshiki classical 隻cd邊到買
行信和唔見有

上網買

就算係都係1000 yen左右 我買過最貴都係vanishing vision, 2000 yen有找

就算係都係1000 yen左右 我買過最貴都係vanishing vision, 2000 yen有找

keep得差先會呢個價
vanishing vision都分好多個版,你試下2000年出嗰隻有埋側紙買唔買到

佢哋嘅嘢我太熟
佢地係我聽 metal 既啟蒙。接觸呢隊 band 後,我開始接受到vocal 高音過 tenor high B、六分鐘以上、多結他 solo、既歌。雖然我都 keep 住聽 metal,但受呢隊 band 影響到我之後鍾意既 band 都係比教偏重旋律,例如 Nightwish、Stratovarius、Dark Moor 以至 Dream Theater

見識多左後,開始有小小唔鍾意 yoshiki 偏鼓既方法,覺得太快其實個 groove 係消失左,所以我其實唔太鍾意 《art of life》、《紅》果種打法。但唔係呢隊 band,我大概唔會對 metal 有興趣

keep得差先會呢個價
vanishing vision都分好多個版,你試下2000年出嗰隻有埋側紙買唔買到

佢哋嘅嘢我太熟

2000年果隻有咩特別?
佢地係我聽 metal 既啟蒙。接觸呢隊 band 後,我開始接受到vocal 高音過 tenor high B、六分鐘以上、多結他 solo、既歌。雖然我都 keep 住聽 metal,但受呢隊 band 影響到我之後鍾意既 band 都係比教偏重旋律,例如 Nightwish、Stratovarius、Dark Moor 以至 Dream Theater

見識多左後,開始有小小唔鍾意 yoshiki 偏鼓既方法,覺得太快其實個 groove 係消失左,所以我其實唔太鍾意 《art of life》、《紅》果種打法。但唔係呢隊 band,我大概唔會對 metal 有興趣

Nightwish 邊隻碟正

我個人好鍾意 dark passion play 同埋 imaginaerum,雖然好多人屌當時個 vocal 把聲不及舊主音 tarja,但佢呢兩隻碟同最新果隻 endless form most beautiful 個 orchestra 用得多左,成件事個 concept 都豐富左,我鍾意咁樣多 D

舊主音 tarja 既 once 都好正,ghost love score

keep得差先會呢個價

佢哋嘅嘢我太熟

我買過幾隻Atlantic時期既碟,全新咁滯都係1500 yen倒 係bookoff, disk union都有
咁我隻vanishing vision係EXC001, remaster嗰幾隻日版都癲價

keep得差先會呢個價

佢哋嘅嘢我太熟

Remastered, blue blood同jealousy都有出過
而家係街有時會見到blue blood同jealousy既雙碟台版,呢兩隻既雙碟日版炒到癲價
不過係香港都係有價無市,得個睇字
不過係香港都係有價無市,得個睇字

keep得差先會呢個價

佢哋嘅嘢我太熟

Remastered, blue blood同jealousy都有出過
而家係街有時會見到blue blood同jealousy既雙碟台版,呢兩隻既雙碟日版炒到癲價

vv呢隻remastered係城市傳說
其實是冇,因我有晒啲版本用eac rip過,是一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞