有冇人鐘意X Japan? [2]

1001 回覆
47 Like 12 Dislike
今日話出唔到

Source?
今日話出唔到

我竟然有一刻信左會準時
https://www.youtube.com/watch?v=2EkFzCW8Y7Q
2017年3月4日既Toshi唱歌都仲係咁高水準

你要睇full live
其實差過2015年live好多
wembley呢場encore前首x唱到
首btbf又彈撚錯晒,其實成場live都好多甩漏
不過上年vjs仲嚇撚死人,首aol
同成場live好多位上唔到高音用咗啲核突假音

反而之前上music station sp唱la venus+紅又唱得好咗
希望7月回復水準啦
Push
今日話出唔到

中撚咗

Delay no more

各位我哋又贏一仗
SUGIZO 6月17號同LUNA SEA既INORAN黎香港個音樂會詳情出左未?google過搵唔到
SUGIZO 6月17號同LUNA SEA既INORAN黎香港個音樂會詳情出左未?google過搵唔到

今日話出唔到

中撚咗

各位我哋又贏一仗

一日未見到隻實體碟都唔好信
今日話出唔到

中撚咗

各位我哋又贏一仗

條友而家擺明每次都講大話
今日話出唔到

中撚咗

各位我哋又贏一仗

Toshl最心水清
Sugizo 有冇覺得自己上錯船
今日話出唔到

中撚咗

各位我哋又贏一仗

Toshl最心水清

sgz 個心都冇癮啦,d嘢一早錄好曬啦, 只不過要出席d 無謂野例如music station。

佢自己都話係X入面無say,只係執行yoshiki嘅意思。
大佬你話管弦樂團甩你底,想呃邊個?

比多d時間搞luna sea或者solo唔好?

中撚咗

各位我哋又贏一仗

Toshl最心水清

sgz 個心都冇癮啦,d嘢一早錄好曬啦, 只不過要出席d 無謂野例如music station。

佢自己都話係X入面無say,只係執行yoshiki嘅意思。
大佬你話管弦樂團甩你底,想呃邊個?

比多d時間搞luna sea或者solo唔好?

最好笑係講咗咁多年99%
前排先話爭mixing/mastering就出得
無啦啦突然話仲有管樂未錄
niconico班友應該要問下佢係咩歌嘅管樂
頂 有冇人救我
已經沉迷左endless rain好耐好耐 日日聽唔同版本
https://www.youtube.com/watch?v=cCyGh43vcC0
啱啱又搵到一個live version比我沉迷落去
冇得救 點解呢首歌可以咁感動

識野
delay no more
原來之前同gackt嗰集niconico彈咗kiss the sky前面未公開過嘅部分

望左個歷史
Toshi信左邪教1997離隊 2007重組X
睇翻件事 過程應該係咁

邪教見toshi有錢
派左個好pure嘅女仔同佢結婚
離間佢同隊員嘅關係 講到一文不值
斷絕外界聯繫
洗佢腦呃入邪教呃盡所有錢至破產 身無分文
10年之後 即07年
邪教為左再繼續想呃toshi錢
於是安排佢重組X Japan
開演唱會繼續幫邪教再賺錢
3年之後 2010年
toshi醒覺多年來被邪教操控
同守谷香離婚 離開邪教 專心X Japan

期間有兩個成員原因不明去世 被自殺?
hide 同

hide同taiji

hide係意外死,
taiji 話係自殺死, 但單野好多疑點
其實我就未睇toshi本書, 遲下會抽時間睇,
但到現時為止有冇人同我一樣都有個諗法係洗腦件事都唔係真...
利申: 我係估, 冇任何根據

我硬係覺得當時toshi係同yoshiki不和同壓力太大而走
因為佢地呢一年都不斷提返洗腦事件我覺得好夾硬嚟咁,
好似要搵個理由/搵啲事去修補返一啲fans理解唔到嘅嘢...

我的確係未睇本書所以好多嘢我都唔知, 但我諗如果你有心係作個理由去解釋點解嗰陣離隊, 其實洗腦係最好方法
因為當時好多人將嗰陣時hide嘅死嘅責任推落佢到 (我個人當然係覺得好on9)
你當我9up算, 唔好太認真
但到現時為止有冇人同我一樣都有個諗法係洗腦件事都唔係真...

我硬係覺得當時toshi係同yoshiki不和同壓力太大而走
好似要搵個理由/搵啲事去修補返一啲fans理解唔到嘅嘢...

我的確係未睇本書所以好多嘢我都唔知, 但我諗如果你有心係作個理由去解釋點解嗰陣離隊, 其實洗腦係最好方法
因為當時好多人將嗰陣時hide嘅死嘅責任推落佢到 (我個人當然係覺得好on9)

但 toshi 離隊後佢又真係行為古怪
剪個柒頭唱佢個奇怪宗教既歌
佢所屬既教又真係存在並且惹過官非

我又唔覺佢地成日提洗腦好夾硬既
我覺得佢講自己死老豆仲夾硬
好似唔講唔得咁
場場 live 都講咁
而且佢唔講呢D,唔通講幾時出碟咩

但 toshi 離隊後佢又真係行為古怪
剪個柒頭唱佢個奇怪宗教既歌
佢所屬既教又真係存在並且惹過官非

我又唔覺佢地成日提洗腦好夾硬既
我覺得佢講自己死老豆仲夾硬
好似唔講唔得咁
場場 live 都講咁
而且佢唔講呢D,唔通講幾時出碟咩

You know, when I was 10 years old, when I lost my father blablabla

同埋講佢同toshi細個又係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞