有冇人鐘意X Japan? [2]

1001 回覆
47 Like 12 Dislike
唔知如果hide未過身佢依加會變成點

2000年重組
新主唱加入
之後...

2000年重組
新主唱加入
之後...

新主唱

2000年重組
新主唱加入
之後...

新主唱

97解散
佢地(yoshiki and hide)主張2000年重組,找新主唱加入
但hide 98意外生亡
令計劃冇實行
最近先聽,好後悔咁遲先認識佢地,聽完art of life 真係好驚訝 點解rock 可唱到opera咁.點解電結他之外仲可以有咁多弦樂同鋼琴,點解個鼓可以勁到好似用本能反應咁打真係好誇張好犀利

Yoshiki可以一秒踏13下鼓

佢打鼓係用生命黎打
佢條頸本身有事,但佢仲起勢chok

如果hide未過身,x已經征服左世界

其實我諗佢地算征服左半個世界

亞洲黎講算係,歐美黎講佢地始終未出到一首好爆嘅歌(其實連studio album都無出過)
最近先聽,好後悔咁遲先認識佢地,聽完art of life 真係好驚訝 點解rock 可唱到opera咁.點解電結他之外仲可以有咁多弦樂同鋼琴,點解個鼓可以勁到好似用本能反應咁打真係好誇張好犀利

Yoshiki可以一秒踏13下鼓

佢打鼓係用生命黎打
佢條頸本身有事,但佢仲起勢chok

次次打完就死咁
Blue Blood 真喺越聽越正
新手留名
最original係邊幾個人?
中途有咩人加入過?
依家係邊5個?正係識yoshiki toshi
新手留名
最original係邊幾個人?
中途有咩人加入過?
依家係邊5個?正係識yoshiki toshi

一開始喺 yoshiki toshi hide taiji pata

taiji走咗之後heath加入 再之後就sugizo
Blue Blood 真喺越聽越正

開頭聽覺得怪怪地 之後覺得好正
Taiji 走左之後

D音樂 編曲冇哂metal 味
係音樂風格方面,taiji係個轉捩點

而家無晒power metal果d風格既歌
新果幾首曲式同I.V差唔多

差隻art of life, 寄緊黎
Taiji 走左之後

D音樂 編曲冇哂metal 味
係音樂風格方面,taiji係個轉捩點

Taiji可以話係編曲最勁個個

正野黎

正野黎

我係東京秋葉都汁左Dahlia, Jealousy,X single 2手 希望買到97live同 the world collection

正野黎

我係東京秋葉都汁左Dahlia, Jealousy,X single 2手 希望買到97live同 the world collection

嗰隻the last live我淘返黎 仲要condition靚仔有側紙

正野黎

嗰隻the last live我淘返黎 仲要condition靚仔有側紙

貴唔貴呀

貴唔貴呀

我記得好似三四舊水咁上下,其他都係日本bookoff/disk union買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞