召集所有LIHKG 單車丁丁 (14)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
好能開心d會多幾watt呢
即上dura ace la
支finish line 鍊油乾哂,有冇其他推介,最少個蓋唔係好似佢咁撚難開
Mucoff
買二手仲好啦
會唔會好難洗走?
新手bianchi求入group
https://t.me/mamaringo
10000就一手喇
1萬買到1手giant或者merida了
新手LM,最近搬咗去沙田,想買架RB用嚟得閒就落去單車徑踩下當做下運動。

追咗post係咪筆直5k左右都係建議買二手Giant SCR1/SCR2?但呢幾日睇咗fb2手gp同2手網,都真係同d巴打講嘅一樣,好靜,搵唔到想要嘅。想問下會唔會有其他抵玩二手,或者加少少去到6k頭有抵玩一手?學生哥冇得再加,暫時買d入門level,到時再上。

問多條問題,178高,係咪M size會比較適合?
望各位巴打可以賜教
等二手碳架全車
想問下係講緊邊款?二手價大約幾多左右?
依家啲人準備DSE考緊試唔得閒放車
想問下各位巴打
山狗如果想拍下單車沿途風景
應該鎖係車把定係頭盔?
但係痴係頭盔驚自己個人係咁郁D畫面會唔好
單車無論點錄個畫面都一定又fing 又震,個人覺得擺頭好d,起碼個視線等於鏡頭方向
唯有再等等,我驚自己忍唔住買一手算,我見Giant SCR1一手都係4k-6k?係咪有分2017,18,19。有咩唔同?
見youtube果d拍得好靚,葡萄
舊款咪平d law, scr新舊其實差唔多, 係2手放返出去個價唔同
真係忍唔住就落單車舖睇下邊款特價
不過scr真係2手粗踩好過
2018後scr改左款
造型都幾好睇
過5k真係唔洗買scr
買到tcr啦
好,呢幾日mon住2手gp同落去單車舖望下,多謝解答
TCR係咪都係講緊二手?如果5k左右都ok,問題係最近二手gp真係好靜
大佬幫眼望下呢架TCR點樣

2019 TCR Giant sl2
幾個月貨仔,9成新
Shimano Tiagra 2x10件
50/34,11-34t
SIZE M
38 mm小鋁刀
換左guee把布

$5800
Seat位會跟原裝
不連踏 ,燈等配件
tiagra賣5800
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞