召集所有LIHKG 單車丁丁 (14)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
踩咩車唔關肥唔肥仔事
睇你預幾多錢
單車衫都有分好多種 有啲係偏寬鬆
肥仔踩係咪易啲爆軚
爆胎係人品問題居多 平時有無扶下阿婆過馬路 順手幫人頂門之類
台灣環一圈都冇爆過
返香港出三次車爆足三次
重裝行兩萬k 左右都係爆過三次
可唔可以著番跑步衫
緊身衫好老尷
著咩踩車你自己決定
有啲牌子有出普通出街款式單車衫 後擺長啲有尾袋
ching 重裝踩邊🤤🤤歐洲?
哪有錢
仲係亞洲地區咋
嘩屌,SCR果然係保值神車
不過我覺得以前個拉花好睇啲嘅
btw 好多神腳嘅第一部車都係SCR

請問呢部車二手放到幾錢 全部件冇換過 53cm 唔該各位
想問新手買部giant scr代步會唔會太浪費同比人笑
因為基本上都係踩單車路
買二手,新車價錢配埋低級件,浪費金錢
預幾錢budget先,我幫你留意二手市場
其實都唔一定買giant scr 因為我都係見樓主推薦同價錢平先問下
我主要想知普通衣著咁係單車路踩公路車會唔會太奇怪
唔會,普通衣著先好,點都好過全身淘寶假單車衫
SCR不如多少少 Cannondale CADD,仲保值仲好踩
明白
多少少
佢攞嚟代步會唔會泊街
依個時勢,鎖一陣都俾人偷
想問新手想買部公路車,麻煩各位ching比啲意見同埋睇下會唔會有其他選擇。另外,想問埋你地通常係邊到練車,會唔會有一group人一齊練? 目標想試玩一人北高360K!!
心水: SCULTURA 4000 TW
budget: 10000-12000
新手唔建議買新車,費事跌花心痛
可以留意下fb啲二手group
當然,呢啲豐儉由人喇

我嗰個年代就踩例三創新嘅
以架唔知仲有無
新手就踩下單車徑熟悉下,上lock先
多謝提點
因為之後係踩MTB依家想轉公路車。我睇下28bike先,如果二手有冇建議入邊部?
想換過部rb
想問 Giant TCR ADVANCED 1-KOM
同埋 Cube Agree C:62 Pro
大家會推薦邊部
想搵progressive 451 鈦架

一查起上黎原來冇量產過,同呢個牌子已經停產
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞