召集所有LIHKG 單車丁丁 (14)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike

聽日收早上天平山練習
北區巴打 !?我有時都會去天平山
你決定左Shimano/Look/定speedplay未先?
未啊
決定左先吧

有財力->speedplay$1200
二手賣頂多蝕-$600

冇財力->shimano/Look, 二手一手都平
R550 $300hkd內包碼
Look上crc睇

連Probikekit 都冇貨了
而家係shimano 叫停
日本個面都屌曬鬼(佢地成日CRC)

除左ebay/tb
死心la

再冇平野

btw
crc 上年已經貴到同香港行貨差別不大
本來想入set 105 11 spd
今次收得皮
R7000定5800先?
5800二手$1000-1300有full set
全新C/P最高一定係UT
二手6800 $2000, R8000 full set $4300

不過我自己由6800->R8000
大餅硬左超級多, 側向受力有明顯分別,變型量少左好多,非常好去
前撥係輕左,用力少,但太窄,難set到PK
波腳今代值得換(R8000/6800可以互換) , 阻力細左好多, 空轉明顯輕腳左
brake又係,硬左,上把明顯好收左

我自己唔知R8000/6800可以通用,所以成set換,補$2500
btw
xtr 12S 上年11月已經有groupset賣
shimano road 12s 估計今年4-8月出
我本來 10 spd 105 -> R7000
但而家咁都係諗下先
如果你用28-11T
我建議你 浄換R8000/r7000 brake已經足夠

10s 5700係brake弱
同前撥重手D

5700->R7000 唔會另你快左/順左
我本身換完鈴都想4700 上R7000, 依家咁搞咪要比代理劏?
我想要11-34 上山
50/34, 34-11
不如換46/30

二手保值
上tb $24500R7000
R8000 $4200

人仔開始升,要買就快
有冇師兄踩緊canyon aeroad ?
canyon ultimate cf slx
有冇師兄知雲鵬r0貼紙賣緊幾錢 試過淘寶 貼qc麻麻地
上年有fb有三架爆架,Clam完賣
運費自付
wa.me/85262771182

自己whatspp
新手買左部caad12
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞