召集所有LIHKG 單車丁丁 (14)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
咁有冇淘寶平靚正燈

有d $1xx hkd德規
就係ofo/go bee個支

200-300LM

$3xx有 dosun af500
500lm

不過,已經是2014年出
德規係咪全部冇得換電
支dosun af500有
我改左LG 3550mah 18650
不過要D技術
仲有一點
開口其實比較貴
don't get me wrong我係用管胎
但我想為開口碳刀平反下
雖然性能方面由任何一點睇管版都贏
但係換胎便利性始終比唔上開口
再加上香港幾乎冇需要長時間拖brake嘅落斜
只要唔係經常上山其實冇咩影響
好坦白講根本上係香港呢度會燒框九成九係個人技術問題多過條框
呢個我唔認為係拒絕管胎嘅理由
事實上使用方便比起重幾多易唔易燒呢啲野對於大部分人黎講更加重要
用碳軨嘅原因唔一定係為咗輕
高框碳軨甚或三刀/盤嗰啲其實比鋁軨更加重
因為自己需要黎決定用咩類型咩設計嘅軨先係正確態度
單單因為用開口碳軨話人弱智不妨檢討下自己嘅思想
BTW唔好睇少嗰咩20-40w
今日有人就輸我2w
一條14min左右嘅segment就輸咗20秒俾我
如果係落場比賽
呢個已經可以係企台同十名不入嘅差距
想去做水魚冇人阻,反正唔係我$

到想賣個陣,就會知邊個先係弱智.......
前題係你本來有本事上凸台
冇本事,就係side gas的討論

再者,香港地,大部分地方都係走走停停多
好小長時間比你keep
你睇下輕腳鈴(etc bora),遠比 三鐵出名牌子(etc xens)好賣

科學來說
平路,7-80%風阻來自人
一件$2000-3000緊身衣
一個$2000-$3000頭盔
可以省下比炭刀更多W
信不信由你

同價$下一隻$4000 Cs bb+$4000 owps
都只係省得1.5w-2.5w
出嚟挑佢機囉
你岩
我就等佢用開口炭玩公開賽,上凸台
成個3+1廢老縮喺網絡世界當自己百科全書誤人
https://www.bilibili.com/video/av18078445
睇完,重想買,就去馬吧

ps,香港除左波波->波牌,要長brake 40sec以上
應該冇乜幾可 1-2min唔放得手
人地會答你call van
有事前奶,事後奶
可以補到

disc rb 開口

鋁邊開口
買係冇問題

C夾炭邊, brake拖 長拖2min上下就有機會爆框
2min話多唔多,話少唔少...........
你接受到就買la
新手想請教下邊度有公開賽踏?
啲人快唔快架?
上次突登上波想燒左隻開口碳前刀
就到扶輪先燒到
仲要係加速急剎幾次先掂
利申剩剎前 $5000既開口碳刀
又世界大戰
奶不是萬能
依家啲公開賽黎講想企台座底要5w/kg
alto廣告
出現了
冇睇user name dls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞