做一個見得下人/靚嘅女仔真係好貴

681 回覆
3527 Like 156 Dislike
有啲人稱呀婆牌子,例如Olay,某啲產品係又平又好用,買衫又係,有啲50蚊店嘅衫,肯搵嘅其實款式唔錯、質地都唔錯,買到幾件又可以襯到唔同嘅風格出嚟,我都鍾意上網買衫,台灣嗰啲真係又平又靚嘅
台灣出名嗰兩間我都有買過,雖然多數啲款都幾老土吓要揀好耐,不過質料係幾正手工又唔差
買過一條連身長裙先12x港紙,但係喺香港買我好肯定要400以上先落到樓
平時啲內搭小可愛襯換季sale先20~40蚊件,拎嚟拖地都抵
我自己本身鐘意日系衫,所以台灣買會啱我啲
我比較好運,連續3段感情都係靚女。
但經驗話比我知女人要靚真係冇錢會死的。
一個女人自知有market, 有自信,對你都唔會咁多臭皮氣,只要唔好離題太遠,要和平相處唔難,反而變哂黄臉婆佢自然會日日發你爛咋因為怕失去,好似你欠撚左佢咁。

我會好樂意同我女人分享扮靚之道,佢happy自然少找你麻煩。
係呀,呢啲我都會睇下,但我好懶,通常用開就好少轉,轉季好唔掂嘅話,我反而會用凡士林/冷壓椰子油,平時都用開椰子油落妝,所以粉刺黑頭都唔多,身體磨沙會用黃糖+蜜糖,已經好夠。
椰子油對我太笠,就算薄薄搽一層都好唔舒服,我自己秋冬用有shea butter+ argan oil嘅body lotion/ body butter就啱啱好,或者直接用有精油嘅按摩油,比椰子油易吸收好多
身體因為我有濕疹所以除咗用磨砂鹽之外都唔敢用其他嘢
我就鍾意民族嘢、純色簡單嘅、歐美風格都會著,有好多飾物係去泰國旅行去啲地攤搵,又平又夠特別,出去買衫會行H&M嗰啲連鎖店,有時會搵到好嘢
香港街舖啲民族嘢貴到仆街,我真係諗唔到點解仲會有人唔上網買衫
我有條印花裙喺旺角買要成4舊水,我心諗上外國網400蚊分分鐘可以買條特製裙,etsy好多開細舖嘅外國人會自己車件衫出嚟,只此一件賣完就冇,所以100%唔會同人撞到款而且又唔係話特別貴
民族嘢我都鐘意同埋有留意吓,但係好少會著上身因為覺得唔啱自己個aura
濕疹有隻羊奶lotion好似幾唔錯,我有時都會爆濕疹,不過唔係經常同好嚴重,你可以試下煲紅豆薏米水,千其唔好落米,通常我濕疹起,日日飲一後時間就會無事,雖然唔一定啱你,可以試下work唔work先,濕疹好痛苦,希望幫到你啦
我係轉季、壓力大、出汗就會發,好難避
嚴重發炎嗰陣啲濕疹R落去係痛,但係唔R又痕到瞓唔到
我諗我淨係會煲薏米水因為我唔鐘意紅豆...
貴到痴線,所以好少係香港買,淘寶都有試過,比香港平啲但都唔係話平嘅,但嗰間淘寶店啲衫質地唔錯,其他淘寶店就無試過。

我都唔係好carry到太花嘅outfit, 所以通常都係淨色+部分印花,已是極限,否則變渡假師奶
呢個湯紅豆好緊要,無咗功效起碼減半,如果你只係唔鍾意食,可以唔食,因為唔洗煲到起沙,但如果係唔鍾意陣味,咁可以用赤小豆代替,效果仲好。
你可以參考吓日式民族風喎,好似TITICACA嗰類其實日系好多都係偏簡約,好易著出街咖,不過佢哋比較講層次,香港就好難夏天35度著幾廿層布囉

淘寶我諗有生之年都唔會去買嘢,喺我角度完全唔可靠,買嘢都要靠搏
就咁滾兩吓就飲得?紅豆係唔鐘意佢陣味囉
如果講去濕我諗薏米都算溫和,叫做人人都飲得,好過啲去濕茶,因為我係完全唔信中醫的
謝謝推介

淘寶的確係抽獎嚟,好彩嘅就搵到間好嘅,唔好彩就買成堆垃圾,所以好間中先會淘。
唔係呀,要浸咗啲豆先,瞓覺前浸,第二朝倒埋一齊煲半粒鍾左右就飲得。
我意思係可以參考返呢種風格嘅衫啫.... TITICACA啲布料入舖摸過無論冬季夏季都係咁厚,喺香港點著呀 而且香港舖啲款少過日本好多,如果要上日本網購其實呢個價錢都唔洗考慮佢了

淘寶好多睇得上眼嘅衫都唔係話特別平,打keyword又永遠搵唔到自己想搵嘅嘢,啲款又老積又娘,仲要畀個腐皮都要驚比人寄神主牌,我真係打死都唔會去嗰度買,無論係對賣家、用料、平台都冇信心
或者綠豆都得,赤小豆可能要煲耐啲,因為皮硬,唔知你怕唔怕寒涼,如果怕嘅可以加紅棗、桂圓或者薑。
thank you 搵日得閒試吓先
黎緊諗住搞呢類型生意
見到你呢個post好似打左強心針
你買左你男朋友都唔知架啦
好多做完都唔靚
不如節省少少
連登仔最鍾意一邊睇靚女一邊屌人地大洗 班傻閪好似完全唔知keep得靚係幾撚柒貴
男人基本上全部都現實
唔靚 身材唔正
乜撚都假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞