做一個見得下人/靚嘅女仔真係好貴

681 回覆
3527 Like 156 Dislike
護膚淨係識用toner mask同保濕cream
想開始用精華同eyecream 但唔識點入手

化妝就畫眉 唇膏 潤唇膏 base concealer
但研究唔多 淨係買啲開架嘢
同埋覺得自己太乾皮無謂化全妝
淨係喺T字位同兩頰用base
眼底concealer 同塊個鼻遮毛孔
好彩冇買唇膏嘅癮 但求個嘴有啲色唔似病人就得
係....我明.....其實女仔保養係用多好多錢
所以我拍拖都會用多D
送下野咁
如果個女人唔會綠你既
真係值得對佢好D既
睇見呢d post有陣時都想支持班女權唔打扮肥閪
社會上原來每日都有咁多資源同人力時間花咗係扮靚 以求有人交配
試諗吓呢堆resources加加埋埋 放係其他地方 會做到d咩出嚟

如果d女每日扮靚用既時間同錢放哂去科學發展,香港可能已經出咗幾個大科學家
其實男人都應該要咁做
拍左幾年拖
咦家已經廿中了
捱到咁耐我自己都有d驚訝
所以果40年 唔係胡思亂想作出黎
而係根據我過去幾年既生活推演出黎

樓上數唇膏
我都係要一支用完先可以買另一支
多隻色都無
爛緊臉
我係男都覺得貴都係其次
時間先最哂
天真
好心啲仔咪咁撚蠢啦 邊有咁多天生麗質
全部用錢換返黎架屌你
唔好成日送野
做壞晒規矩

你有排少送就奶屎
我男友成日想我染髮電頭髮
我想講咁整一次要千幾二千蚊囉 整完個零月又要再整keep返住

佢又想我整下指甲 一次都幾百蚊喇 整完又要keep住整

又想我著多啲唔同靚衫 又想我成日化妝

喂,你又唔係畀錢我去整,憑咩要求呢樣嗰樣?真心我勁大怨言
屌 你講中晒我心入面諗嘅野
仲有d內衣
著cheap bra好容易戴壞波
買d好少少既 郁d都幾百蚊一個
仲貴過著出街既衫
矯型內衣下下都過千
女人錢真係幾時都係咁好賺
又唔出錢 又要求多多
屌柒佢啦
暗瘡?凹凸洞?
定期做facial啦
都可能係咁既原因掛
1個月
半年
一年
跟住生日唔知送咩 最後諗住請餐貴飯就算
因為同一年個時間好近
佢就好嬲
當時我又處理得唔好
就散左
咁應該唔算多掛
同埋有時請下食飯咁
岩,皮膚黑即刻扣分
你有無問佢想要咩?生日收唔到禮物 女仔一定唔開心喇。。。
仲計少左買con錢
唔話喇 直接唔做就算 千幾二千點會畀錢我整 生日禮物本來都唔打算送畀我 要我屌先送
真,日日敷mask 係錢
Skincare / facial 係錢
化妝品香水係錢
頭髮,gel 甲係錢
衫褲鞋襪係錢
耳環頸鏈係錢

暗瘡 我係啱啱大學yr1 以前都冇試過爛咁撚多瘡 完全冇經驗 以前都係用水洗臉同搽cream 而家用洗臉奶同爽膚水同cream
男人成日話女人物質
佢地成日睇個啲女神就係呢啲物質堆砌出黎啦
你以為呢個世界真係咁多天生麗質呀
果時我諗左好耐
因為好多野都送過
佢又有一堆野唔比我送
所以諗諗諗 搞左好耐囉
我都明生日都想要野
但其實我地一齊一年 我都冇收過D咩
個人個下就覺得 開心就得啦(我諗得太少)
就諗住食餐好既
都算係我諗得唔夠既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞