做一個見得下人/靚嘅女仔真係好貴

681 回覆
3527 Like 156 Dislike
係要用好多錢 心機 時間 但係效果真係好明顯

你要知道有部份男仔係用好多錢 時間心機 個樣都仲係唔OK
I know that feel sis
最慘有時唔係自己扮高尚要用貴野
係我敏感啊屌 要用天然野又貴啲
仲有啲bra啊!
我以前啲ex唔信一個bra要咁貴
直到有次我帶佢地去睇先收聲
又唔係要你比 嘈乜鳩?
溝通問題啦 你諗唔到送咩 首飾手錶嗰啲實無死 因為好多有得攞返去換款
下次你諗唔到送咩 你就整張禮物兌換卡做生日禮物 女友anytime諗到要咩就出示卡叫你送 呢個辦法實無死

唔敢去染頭髮 整一整又幾舊 過多一兩個月又幾舊
買衫買得少又會係咁重複著 買得多又浪費又晒錢
而男性比較冇咁著重外表 如果話打扮得乾淨企理係合格 通常拎到合格就心足 女性會想係合格之上做得更好
女人錢真喺好易搵
拿埋拿埋齋買護膚品 化妝品就幾舊水成千蚊未計其他嘢
又快用完
做女人真喺好煩啊
之前先送過手鏈
佢帶開果隻錶屋企人送 唔會換住
你岩 兌換卡實冇死
果時既我
膜太多反而唔好
深感認同 化妝又一筆護膚又一筆
打扮又另計 有時都覺得做男人就好
btw 有無介紹去針清之後留嘅細lone仔/疤嘅療程?
都要睇人架,有d女做哂都冇效
咩都唔要緊要 我衰在寒背

示意圖
啲嘢咪又係男人送,由頭到腳都係男人送,妳地係花時間用啫
唔好聽咩好女人唔介意重要日子 自欺欺人㗎咋

女人好重視生日呀 節日呀男人記唔記得同有無同佢慶祝 因為女人會羨慕其他女人嘅男友對情人好

我條仔唔記得紀念日 唔記得七夕 生日都唔打算送禮物 女人係件件記在心 只差在有無講到出口

你ex真係性情中人 講到出口又直接分手

巴打下個要細心
飛梭雷射
男人眼中,嗰啲叫女人,唔叫女仔 要講呢個現實真係唔好意思
我覺得女人係可以靠化妝改頭換目 真係令人有種「嘩 原來你未化之前係咁」既諗法
我唔係女仔唔知啦 但係有女性朋友都話過其實有好多唔同type既化妝品揀
點都可以改變下個樣 當然我都係見過身邊好多喬裝技巧高超既女仔先咁認為

但係男仔真係極少會改變咁大 就算真係化妝都唔係好多嘢可以搞
一個正正常常女仔其實已經吸引啦
講緣姐
呀....我覺得自己未係最好....但唔係差囉
大時大節都有送...仲讀緊書....
同埋果時又覺得佢冇送咩野比我
就覺得唔公平既...
所以就變成咁
果時未分手
大家都拖多左幾個月既
但真係由好close 開始變淡 做咩都修補唔到
之後有送番好多野都冇用
柒左,以為你話真係完全改善個樣
我覺得化妝係對自己同其他人既尊重 有得改善自己既話點解唔做
有種靚 叫天生麗質
I see
一開始拍拖係咁 拍多幾個 年紀漸長就會愈嚟愈順
其實我覺得除左男之外
女果邊都會識左點拍拖
由一開始好著緊一D野
拍多幾個就覺得依D野係好少事
學識左好多野
有人陪下就好
開始番緊工 人生好悶就會咁諗
唔係幾感受到

基本上我係非常懶,不過好著重清潔。

mask:記得就敷,唔記得嘅2個月都唔敷一次。

臉部清潔:每星期自己做針清,係老屈買支黑頭導出液都係120蚊左右,用到半年以上。

美白:本身小麥色,完全唔注重白唔白,揸防曬純粹唔想皮膚老化,唔記得就唔用。

日常護膚:除咗化妝水同保濕,咩都唔用。

頭髮:護髮素>洗頭水>護髮膜/焗油>護髮素,so far so good.

指甲:鍾意就用指甲油,懶就唔用。

體毛:除咗腋毛,基本上無手毛腳毛,腋毛用拔的

衫褲鞋襪、袋:對名牌無待別追求,50蚊件又有,過千都有,配搭啱自己風格就可以。

化妝品:全部用老屈/sasa買到嘅牌子

我比較著重運動,有做瑜珈、跑下步咁。食嘢無咩特別戒口,太鍾意食嘢。

雖然係咁,已是中女嘅我皮膚非常好,極少爆瘡、無雀斑、無咩紋,身材唔係perfect,唔肥唔瘦,所以我反而覺得塗咁多嘢上塊面,搞太多嘢,仲衰。

女人靚唔靚,除咗個殼,個氣場都好緊要,睇多啲書,學多啲嘢,思考下,冥想下,你越鍾意自己,就會越嚟越靚,加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞