做一個見得下人/靚嘅女仔真係好貴

681 回覆
3527 Like 156 Dislike
好少敷mask
護膚品只用保濕gel 洗面奶
日日用防曬 少化妝
有脫毛

所以最貴真係買bra
關叻咩事?所有嘢都只係選擇唔同,亦無話好同唔好,當事人覺得好,就一切都係好,享受就得
人人都需要健康飲食
無分男女

你記得揀個咩身外野都唔做/冇嘅女人
咁就精明啦
睇完個POST,覺得做男仔真係舒服
唔撚洗搞咁多野,反正都冇女要
樣靚身材好會慳好多錢
靠消費係容易過靠自己努力去變靚嘅
但係本身皮膚好,做開運動廿幾歲嘅女仔
唔化妝都好靚
洗好多錢只能夠話係本身個底差&生活方式差
不過呢d正如拓海本身有遺傳加埋多年送豆腐經驗

唔係俾錢買架GTR就贏到
去做咁多機 不如做下運動幫補
係咩?我份糧係使哂喺衣著打扮度,但從來無使過男人錢喎,會唔會係你識埋啲港女或者當緊兵自己唔知咋?
有返似樣既意見
做完運動唔會話靚咗好多 但係會面色好咗好多
身材又靚啲
又唔係個個女仔都係咁
其實都唔好講咩內唔內涵,淨係講情緒,男人有時係事業受咗挫折或者屋企有事而唔開心,只係想自己既女人係身邊俾佢攬住喊一陣就會無事,但係呢個post又有幾多個女人做到?拋一大堆問題叫你幫佢解決既就大把。情緒唔係淨係得女人獨有,男人都會有,被照顧亦唔係女人既專利黎。
我覺得只係未到個階段,做人要學,做女人都要學。我最近睇咗本書,其實呢類情況好多時都係出於自卑心,而自卑心來自成長環境、父母、經歷等等。老實講,每個人都有一定嘅自卑,察唔察覺到係另一回事。講到尾,華人社會觀念下成長嘅人,好難唔自卑,甚至潛意識覺得自己唔值得被愛,覺得自己無價值,所以會將光鮮嘅嘢堆砌在外,希望鑊得人哋嘅認同,但咁樣反而係親手殘殺緊自己嘅靈。
咁#0講咁多又唔見你講埋
真正嘅健康飲食
堅持買靚食材,花時間自己煮,請工人煮
呢筆花費都好大,真係要岀街食又要唔食垃圾仲貴
咪死撐啦

我話你冇提到運動,健康飲食,你就叫我搵個咩身外物都冇嘅女人?要咁極端?
乜兩樣唔可以並存?邏輯係邊?
因為太平
香港基本上無人會入貨
呢度已經叫平通街
同埋你買多少少supplements/家居雜貨都夠免運費
所以你真係淨係有需要買一件野可以搵啲朋友仔夾
我中學果期先溝女多
可能大家都未出去社會
D女仔唔多搞尼D野
但我又唔會覺得佢地特別樣衰
反而會多一份純真同天然
相處係一門學問,大家心裡面都有個唔講道理嘅小朋友。未學習前,察覺唔到、唔識處理好正常,感情裡面最大嘅敵人係:「你應該知道、你應該識」就係咁樣大家都expect大家係自己肚裡面條蟲,卻無發現因爲咁樣,雙方都失去咗理解對方嘅能力。
食飯一人請一次囉,咁係咪我請嗰次又話條仔使我錢呀?買禮物係男人專利?女人夠有買禮物送比男人啦,咁個男人係咪又使緊女人錢呀?
睇咗娛樂台咁多post我都未知你係巴打定絲打
我只係希望呢個post既女人除咗關注自己同另一半既外表,仲可以關心下另一半既情緒,男人係現代社會其實好大壓力。
好在我好樣衰姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞