做一個見得下人/靚嘅女仔真係好貴

681 回覆
3527 Like 156 Dislike
輕左定瘦左?你網上見果d好fit既人其實唔會好輕,因為肌肉重過脂肪好多,無記錯好似肌肉係脂肪既五倍
輕左
點知肌肉幾重?
我想線條緊緻啲咋
線條都係要有肌肉先有,脂肪係冇線條
你做d負重運動唔駛重,應該注重次數同時間好d,加太重好易好似男咁爆肌
咁我戈啲算唔算負重運動
I mean 肌肉同脂肪既重量比例,我都係上網睇d人拎一堆相同重量既脂肪同肌肉磅重,體積相差就係五倍,係咪真我估應該都差唔多
點練線條你最好問返有練開既女性朋友,我剩係識點操肌
我身邊都係得肥婆同懶人
我俾到既意見只係得#628回覆個d
maybe你可去報下d fitness course, 拳擊班,識返d志同道合既女性朋友一齊交流,或者上網search下
之前有練開踢拳
我認同有啲女仔天生麗質真係唔需要點樣樣護膚
有嘅的確係佢哋嘅福氣
但係有啲女仔的確由細到大可能都需要化妝支撐下自信
或者真係天生皮膚唔係咁好
有邊個女仔唔想自己靚啲?
絕對明白的
最怕係走火入魔姐

至於中女們上嚟講到自己幾有內涵
不需要注重外表
又或者外表好正但自己同時好有內涵
就唔洗係度拎存在感啦
佢之前個女朋友做化妝師
真係要半年換一次bra 咩... 我而家戴緊個d由一年至兩年不等.....
乜吉妹唔係巴咩
承認女仔多好多洗費

不過認真,只要做夠運動,
身陳代謝好自然氣息好皮膚好屎都痾多兩條,
其實都係一種長期投資,
仲要唔洗點洗錢添!

至於衫,
我係有日執執下衫發覺根本好多衫都冇著過,
同類型嘅衫同裙又買咗好多件,
洗咗好多不必要嘅錢
諗諗下返工又唔洗著到雀咁,
又唔係登台,都唔知買咁多衫托柒

依家我一年都買唔到兩件衫。

女仔洗費多,更加要洗得精明
邊個話化得妝多皮膚會越差?我以前唔化妝,而家日日都化妝但皮膚好過唔化妝嗰陣好多,因為我會更加注重皮膚清潔同保養。點解你覺得注意外表=無內涵?唔可以內外兼備?對自己外表有要求都唔得?樓主講緊要用錢嘅一部份,唔代表佢無去做運動,好心你啲男人唔識就唔好衝出嚟柒話化妝點樣唔好,係人都想令自己靚啲,自己負擔得起又唔使你地男人比錢,你嘈啲乜野?

我覺得再靚嘅女仔,化左妝只會更靚
不過天生麗質的確係可以唔上粉行出街都比人覺得靚
天生麗質,有嘅,100個入面都唔知有無一個,個個學生時期都面色紅潤吹彈可破又緊緻架啦,出嚟做野再加上年紀大咗新陳代謝慢咗,面色都無以前咁好睇,化下妝令自己睇落精神啲靚啲都好正常 啲男人唔知頭唔知路,講到一化妝就好膚淺好庸俗咁,係因為佢地唔識化妝係咩一回事,叫佢地唔好gel頭出街唔好玩車唔好健身囉,各有各喜好都唔知佢地嘈乜

我自己就有個圈子係一齊做運動嘅,唔係跑步呢啲濕碎野,的確呢個圈子嘅女仔比較多唔化妝時都氣色好,要化時又另一種靚

我覺得用保養品係得,但最關鍵始終係生活習慣,有運動,有健康飲食係爭好遠,身形都靚啲啦,自問我開始運動後,新陳代謝仲好十幾歲至廿頭嗰陣
其實未到30新陳代謝都唔會慢
你未到30個樣殘係關生活飲食習慣事

但我見好多廿尾已經殘哂,仲有女仔甩頭髮
不論男女,根本最好既化妝品就係:生活習慣,均衡飲食同足夠既運動。d化妝品只不過係輔助,一見到有女剩係強調化妝品真心覺得

咁我又覺得化妝品只係好一件衫咁用黎打扮無問題,係會靚啲

但化妝多就自然要做返好保養,清潔又要更講究。做返好多野去護理返,皮膚係可以無問題,唔代表化妝品本身對皮膚無壞處。所以自己衡量返要點平衡架啫

我覺得再靚嘅女仔,化左妝只會更靚
不過天生麗質的確係可以唔上粉行出街都比人覺得靚
天生麗質,有嘅,100個入面都唔知有無一個,個個學生時期都面色紅潤吹彈可破又緊緻架啦,出嚟做野再加上年紀大咗新陳代謝慢咗,面色都無以前咁好睇,化下妝令自己睇落精神啲靚啲都好正常 啲男人唔知頭唔知路,講到一化妝就好膚淺好庸俗咁,係因為佢地唔識化妝係咩一回事,叫佢地唔好gel頭出街唔好玩車唔好健身囉,各有各喜好都唔知佢地嘈乜

我自己就有個圈子係一齊做運動嘅,唔係跑步呢啲濕碎野,的確呢個圈子嘅女仔比較多唔化妝時都氣色好,要化時又另一種靚

我覺得用保養品係得,但最關鍵始終係生活習慣,有運動,有健康飲食係爭好遠,身形都靚啲啦,自問我開始運動後,新陳代謝仲好十幾歲至廿頭嗰陣
絲打分享下平時做開咩運動?成日想做但一放工個人就好懶,好想的起心肝實行唔比自己再懶。
前排做健腹輪
平板支撐
呢排完全無做運動都瘦左

呢啲好輕微喎
我日日做負重成個鐘
但我唔係想減肥
淨係想修下線條
咁做咩好

負重訓練 肌肉弱點都唔會有靚線條 腹中線、蜜桃臀、蜜大腿,呢啲線條全部係負重訓練操出黎
我覺得呢個youtuber係標準打扮完護膚完都唔靚嘅女仔

絲打分享下平時做開咩運動?成日想做但一放工個人就好懶,好想的起心肝實行唔比自己再懶。
前排做健腹輪
平板支撐
呢排完全無做運動都瘦左

呢啲好輕微喎
我日日做負重成個鐘
但我唔係想減肥
淨係想修下線條
咁做咩好

負重訓練 肌肉弱點都唔會有靚線條 腹中線、蜜桃臀、蜜大腿,呢啲線條全部係負重訓練操出黎

仲有操胸肌,女性操胸肌係會令胸大啲廷啲集中啲,所以先話運動先係最好嘅保養
運動男女都要做
呢d 都要講咁食飯搭車etc 都有排講
胸呢個真係有保留
開始負重訓練既女仔,因為體脂率下降
個胸唔多唔少都會縮
但可以避免下垂,個型靚D
DSE中文fail定係智商有問題? 題目講到明見得下人/靚呀 你搵啲毒L自己友同我講 鬼唔知著得七唔使錢
買對黑絲已經夠啦
我未睇到做facial既必要同需要性
如果每次facial要用咁多錢
不如用多d時間研究下咩護膚品岩自己搽仲好?
Facial仲要每次洗咁多錢 又要長期曬時間去做 聽佢up

Btw未做過facial 只係用左好多錢買靚護膚品 但覺得宜家下下買咁貴唔係辦法 所以選擇嘗試用本地天然護膚品牌 平好多 大家有興趣可以search下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞