做一個見得下人/靚嘅女仔真係好貴

681 回覆
3527 Like 156 Dislike
我買比我條女到而家老婆每月呢堆開資都近萬。
老婆對成世(好運的話) 呢o的本錢對自己有利。
不能同意更多
到中女年紀皮膚勁好多數同genes有關
基因本身皮膚好 唔洗做咩都會好

我見有啲中女生活好健康又運動 毛孔都勁大而且粗糙 所以其實關係唔大
男仔真係唔識睇化妝架
佢地覺得搽紅色唇膏就係化左濃妝
否則只要唔係化到smokey eyes咁都唔覺得有化
冇乜毛 所以冇脱毛
岀街淡妝
冇近視 唔駛買con
有香水 但懶得噴 多數人哋送
Lotion 冬天先搽
冇做facial
一個月兩次mask
做運動 新陳代謝快 皮膚自然好
買兩個水樽當啞鈴

我已經唔係天生麗質嗰啲人
除左錢,仲好嘥時間
如果個個男人都識好似你咁諗就好
女人唔keep會快老好多,望下自己老母同同齡有錢佬老婆就知
好多男人嫌老婆洗錢係呢啲地方,同時又嫌老婆越黎越殘老
只有傻仔先會以為靚女係天生。
有較多溝女經驗o既男人都明白,越係靚越索o既女 落妝前後對比越大。
所謂自然美唔係冇,但很難keep , 10零歲大多都好睇,但要去到索o既根本冇可能。

好多真係上妝o既靚女( 唔係易容) 係有一定特質會好靚,但反之素顏好睇個堆上妝就

我以前條女化個淡妝超屈機,但素顏完全係第二個人。
而家呢個老婆溝佢個時model級,但歲月下講乜都哂氣,班毒撚傻西野野以為淡妝叫素顏,一係就話人整容,多無知。
追晒個post,我覺得有部份人攪唔清楚「需要」同「想要」,好似買過萬蚊香水嗰啲其實只係滿足自己物慾,點都講唔上需要啩?將呢啲講到做女人好難我覺得點都講唔通
護膚化妝品都唔係貴就一定好,淨係講day cream我試過有隻200蚊嘅仲好用過600蚊,最緊要知自己係咩膚質搵返相應嘅products啫
另外其實玩啲抽獎遊戲都可以唔洗錢抽到好多女人嘢,呢一年加埋至少抽到幾千蚊products,用都用唔切,淨係講Jurlique支cleanser同活肌水,好用係好用,但係用完我唔會買因為之前用開仲平嘅products已經有差唔多嘅效果,我真係接受唔到290買一支都唔知last唔last到3個月嘅cleanser
化妝其實好多drugstore嘅products又平又好用,外國啲beauty gurus都講其實同high end牌子比冇乜分別,又冇必要追貴牌
衫等特價去外國網買一條midi dress先200到400蚊左右,台灣就仲平
Lm
男咪一樣係
要買隻靚錶
唔係矖 但作為男人係基本
要買靚車
代下步基本 但個個月洗幾多錢呀?!
又要買樓
難度唔洗多講 做到都要好努力
又要小小大隻
唔洗操?有毅力還有毅力 時間有時好奢侈
又話要高
天生 望見高過你立即唔洗諗

做一個成功成熟又普通乾淨既男仔咁易呀?
每個人身體都唔一樣,我嘅睇法係一定要了解自身適合用啲咩,然後清潔先係最重要。好多護膚品話就話功效有幾好,有啲仲要係天然,但始終裡面都係好多化學物質。

飲食同埋生活習慣、心理健康係好大影響,可能年紀大咗,對美嘅標準唔同咗,開始發現有好多明明個樣麻麻哋嘅人,但係好有自信(唔係自負),有性格、有智慧、有藝術氣息嘅女人,個種氣質係化妝品代替唔到,非常吸引

我仲發現通常呢類女人都有自己一套獨特嘅保養方式,唔會盲目追求潮流,所以外表都唔差得去邊,喺佢哋身上,好多嘢可以學習
冇計架,好似我老婆咁, 溝佢個時勁似湯唯,係冇佢咁高,素顏都ok, 但日子有功,生埋細路唔keep真係揾自己受。

我老豆成日屌鳩我種壞哂o的女人花錢,我話日對夜對我唔想咁快生厭。

成個post得呢位巴打中
飛撚左佢啦柒頭。
呢o的男人根本唔識為自己打算。
咁撚辛苦私有化一個靚女,keep得好係對自己打算。
我平時都好霸道,但一講到扮靚,我即時死狗,我供埋佢去學化妝同時裝課程,男人個面係要付出先有收鑊的。
就算其他嘢可以skip
做運動嚟講防曬一定唔可以skip呀
終於見返sab15啦
我愛你
而家後悔學生時期有優惠嗰陣唔去做激光脫毛
冇左學生身份貴到仆街
邊位?好日唔上連登應該冇喺呢度識過人 
消費陷阱
Exactly!!! 非常認同!!! 我係睇消委會報告買嘢的
咁諗呢類男人只係小學雞,唔成熟。
女人天生麗質有限,就算你再有錢去keep都係唔保值,但關你上你能夠盡量keep到對方自信同靚o既外表,講到尾點都係自己賺。

至於妝前妝後對比,都係經驗之談,冇溝過靚女o既人係唔會明。叫o的柒都返屋企對住個mon打飛機啦。
呢個係never ending story
你唔投資, 轉會, 再轉會,傷o既係邊個?
一係你係超級富豪,否則人會老,身心都唔可能永遠求新鮮。
能夠養到個女人比你帶來享受同快樂,自然少好多煩惱。

80歲男人都想條女索,但唔係所有野都用錢就换得到,點去mantain , 要學懂聰明。
如果講skincare,我覺得直接睇成份會好啲
有啲人對specific某種成份敏感自己又唔知,瘋狂買一堆嘢返嚟用到又紅又痕就話辣殺,其實只係嗰樣成份唔啱自己啫
vice versa,知有邊啲成份對自己用落好有效就買多啲有呢種成份嘅嘢
同埋堆chemicals如果有時間都study吓到底係咩嚟,將來買嘢會少啲中伏,而且並唔係出現一堆好撚長嘅chemical terms就代表佢一定係對自己有害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞