新垣結衣 (12) 如果能一直在一起 不管什麼形式都沒關係

1001 回覆
119 Like 2 Dislike

平時唔食朱古力,都買

我買左有杏仁個盒
樓上堆日文完全睇唔明

背左50音 就會知咩黎

第一日背咗五個平假名

我都只係識讀啲字 同少量phrase
開輸入法打gakki個英文名其實就出到嗰堆符號 幾好玩
樓上堆日文完全睇唔明

背左50音 就會知咩黎

我想問就算背左50音 望住日文識讀 但未必知道組合埋個字係點解
係要再背埋唔同既vocab?

其實你知個vocab讀音,再睇埋句子入面堆助詞同埋前文後理,應該易啲記

利申,鳩up
我想知星空巴個字幕工具入面係咪未有野?

有wo,你睇唔到咩

感謝星空巴
樓上堆日文完全睇唔明

背左50音 就會知咩黎

我想問就算背左50音 望住日文識讀 但未必知道組合埋個字係點解

日文 有d 似 英文

好似 go went going
日文就會係行きます 行きました 行っています

佢會有好多形式
多過英文
樓上堆日文完全睇唔明

背左50音 就會知咩黎

其實你知個vocab讀音,再睇埋句子入面堆助詞同埋前文後理,應該易啲記

利申,鳩up

多謝星空巴
繼續學下先

唔知wow左未

唔知wow左未

ig睇左
樓上堆日文完全睇唔明

背左50音 就會知咩黎

日文 有d 似 英文

好似 go went going
日文就會係行きます 行きました 行っています

佢會有好多形式
多過英文

oic
巴打出面學?

tbs真係好急好重視咁,睇黎真係好大機會有 2季

但現實係佢真係無次開得成
佢地想係一回事
結衣同 LP 俾唔俾期佢又係另一回事

仲未計星野源

半澤下町已知排期難度高,唯有吹大啲逃恥,希望事務所肯放人炸炸淋開續集

不過咁急搞續集我驚個劇本會爛

今次唔同半澤果種紅,逃恥可以令膠紙都熱賣,廣告商至愛

唔知wow左未

ig睇左

個IG係邊個開架,又話結衣冇既

唔知wow左未

ig睇左

個IG係邊個開架,又話結衣冇既

上面有巴打post左
ig fanpage

利申,鳩up

多謝星空巴
繼續學下先

因為結衣bb所以依家每日都好勤力溫日文

有wo,你睇唔到咩

感謝星空巴

睇唔到有野呀
唔該哂今日sticker交收位巴打 辛苦哂
但真係假到核爆

用來自我慰藉

あらがきさん aragaki
熟人/父母先會叫名
除非佢花名叫ゆい
唔係都係叫あらがきさん

其實係分唔到yui定aragaki先係姓
google search d result全部都係yui aragaki

Btw會唔會熟到同連さん者くん君都唔講?

新垣係姓
用英文寫可能跟英文名
Chris Chan都係Chris係名 Chan係姓

yui chan/chan yui

其實係分唔到yui定aragaki先係姓
google search d result全部都係yui aragaki

Btw會唔會熟到同連さん者くん君都唔講?

新垣係姓
用英文寫可能跟英文名
Chris Chan都係Chris係名 Chan係姓

yui chan/chan yui

又陳小姐

有wo,你睇唔到咩

感謝星空巴

睇唔到有野呀

無野same here

睇多次

有wo,你睇唔到咩

感謝星空巴

睇唔到有野呀

無野same here

睇多次

睇到啦 thx星空巴 速度

利申,鳩up

多謝星空巴
繼續學下先

我都係, 假設有日到沖繩見到結衣bb都識用日文同佢溝通

陳結衣 都幾好聽
可能真係有人改
yui

多謝星空巴
繼續學下先

我都係, 假設有日到沖繩見到結衣bb都識用日文同佢溝通

我覺得我未開口就已經暈咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞