【7 月新番】OVERLORD III【集中討論 9】

1001 回覆
19 Like 15 Dislike
如果可以變返原狀就係變形 唔係進化
buff係隨時間消失 我既理解就係佢變形隨著時間變返原狀
先唔講有無數據証明 咁你講得合理咪得羅
冇記錯小說有講過飛行魔法對比本身嘅飛行能力喺差啲
第一卷唔係講過迪米如果想飛行就要用青蛙樣型態咩

王國戰鬥果陣用既係技能 惡魔眷屬附身 果類
十二卷都係咁樣

都無提及過迪米「所謂」真型態係咩
咁你有無數據支持係因為魔力過大影響到要變形
首先要搵到你講既節錄先啦 當你証實係有呢句
咁對一有翼既怪物有咩關係?
如果你想講要有翼飛需要用魔力
咁係咪代表佢本身原形係一個無翼既怪物
需要靠變形 先可以飛呢?
咁係咪佢需要開一d效果黎支持佢先識飛呢?
咁如果第一卷講咗要青蛙頭形態先可以飛
咁點解係某d情況唔需要飛既情況下 點解要用青蛙頭見安茲?
其二 惡魔附身有無証明可以令自己飛?如果無 咁都係用文字黎推斷事件合理化
青蛙頭見安茲除左嗜血帝果場之外仲有其他咩 無咩印象

王國戰鬥出現係滅國面前咪用左
我意思個能力有無解釋
青蛙頭無飛情況下有出現過 我一陣查証
「能力」 指 ...?
型態變化? 定係 惡魔諸相?
我意思係問有無能力解釋係話 用咗呢招就唔使用翼就飛到
如果有就証明到
如果無就且係推斷出黎既合理答案
小說從來都無解釋過任何技能
最多都係只講過一兩句咩效果
講技能威力仲多過說明

例如果啲咩不死者接觸 傳送delay fireball
所以到e+我地都係度9up 說服對方自己合理理據
buff同debuff都有大約提及過

但都係致盲 恐懼 破防 屬性/種族相剋果類
乜王國個魔法阿伯 咁快就變咗節.......??
莫莫 去見佢 係去大墳墓之前 ??
係 就係莫莫見完佢 叫佢搵班人去大墳墓送死
因為王國係實力最上主義
阿伯一直都係追求緊更高級更強大既魔法
見到安茲呢個神既存在仲洗咩理王國
咁晌大墳墓門口 果場戲咁奇怪..............??
上一集尾果場戲又唔同哂...........
好唔連戲..........
係三日內不殺一人 連小迪同淫婦都諗唔到點做到
明白.......
但係上一集仲好似 好想 扶植 個鮮血帝.............
迪米同總管仲要ff 到安茲大人將屬國化既計劃交比迪米安排係為左比佢將功補過
其實佢唔係唔想帝國同皇帝好,
只係順序上變左安兹排第一姐
安茲無諗到可以屬國化
搞到兩條友FF安茲諗得更長遠
未見之前咪係
佢本身都係追求魔法先玩續命
而家見到有個用到傳說級別嘅魔法嘅人
仲唔奶晒鞋底想跟佢學野
時間點= 阿伯見人>派人去大墳墓>鮮血帝去大墳墓
建議整個一click開新post功能俾小圈子post

http://lih.kg/bzfNDS

LIHKG @ Android
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞