【7 月新番】OVERLORD III【集中討論 9】

1001 回覆
19 Like 15 Dislike
最重要最精彩果堆仲未講

5本好趕下
有時真係頂唔順主角個內心係毒撚
然後表面就上身咁 講一大堆自以為好型既台詞
好奇一問 巴打有冇睇過小說?
安茲要冒險者公會支持洗乜用到呢班同公會無關係嘅黑工
又上帝視覺

worker又唔係冒險者,只係一班為錢去冒險既人,worker係冇公會
作為封頂大神,洗咩要靠一班冇咩地位既worker做野,自己派人做已經搞掂
worker係唔從屬公會
而且安茲自己已經係公會最高級既冒險者,仲要一班 "岩岩呃完自己" 既螻蟻做咩
我狗up之
講效率應該一早用二重幻影換哂啲皇帝
作者根本拖戲黎做
唔排除作者等錢洗
做到十三卷先得一個皇帝係二重幻影
btw我覺得安茲屌柒班窮撚為錢入侵係有d過份
有錯咩
安茲剩係用計令禿頭搵貴族去請黑工入侵,果4隊人全部都係自己應徵去做
從來冇人迫佢地
咁黑工打得黑工9成9都係為錢架啦
再者今鋪禿頭重金禮聘
d人實係為錢去做架啦
使唔使咁燥底
其實未入主體建築嘅時候,班黑工已經發現出面幾個靈廟嘅棺木入面係有好多金幣,如果係為錢嘅應該攞完就即刻走,反正咁多錢實夠過世+黑工冇正式登錄走咗都吹佢唔漲,但最終佢地被貪念蒙蔽雙眼
幾個黑工就咁大迴響 季尾點算
人類根本一文不值
呢套野9得黎好睇就真
你知嫁啦好多作者好似龍珠咁為求賺錢就可以隨便改設定又一堆亂入神人
不過呢個作者我估佢控制到既,其實咩作品都好去到某d位見好就收,一味死唔斷氣其實仲差
你應該咁講睇你點定義班黑工
主角覺得無價值,可能其他人未必一樣覺得無價值
唔識用咪話垃圾lor

我就認為幾垃圾都係勞動力,不過佢都殺狗晒
睇完套野好想現實有人當人類係垃圾玩
死大部份人類
最好聽日有個大炸彈炸落香港到
男的殺
女的女完殺
分屍掛晒維港到
yes
同為錢奶共/做雞班人渣一樣
全家落地獄!!!!!!!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞