LIHKG 巴膠永遠懷念629死氣喉暨狂賀九巴app null專區

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
88x去左火炭咩

今日開始

今朝返工撘開班88X 遲左5分鐘先到田園閣
一到夜晚又係高排車係87D出沒既時間

其實高排車關唔關N車order事
臨近過年九龍真係晚晚壯烈

晚晚放工都浪費好多青春喺觀塘道

行觀繞都塞幾耐
88x去左火炭咩

今日開始

今朝返工撘開班88X 遲左5分鐘先到田園閣

今朝架249x都遲左成15分鐘
一到夜晚又係高排車係87D出沒既時間

其實高排車關唔關N車order事

無記錯 之前安娜講過N281開之前要做87D幾轉先

而N281係廠有咩車就拎咩車 印象中好似係咁
臨近過年九龍真係晚晚壯烈

晚晚放工都浪費好多青春喺觀塘道

就算係平日都好唔得多
我發覺九巴轉乘優惠有個bug 啱啱係荃威花園搭39M出返去轉43X

39M全程收$3.5 43X全程收$9.1 但39M轉43X個轉乘係第二程減$4.2

即係我只係要比$3.5+$9.1-$4.2=$8.4<$9.1

再加上依家第二程八折 啱啱只係收我$3.5+$3.9

仲抵過本身$9.1勁多
話說係葵芳站泊車收工 見到有隻甲由冒著大風在路中心跑 好勒 有架235m出閘 差啲轆中 跟住58m出閘 頭擔差啲中 尾擔轆扁左 跟住我大叫: 阿~~終於轆扁左啦!!!!!!

跟手我就即場跳個打8字舞!!!!!!!!!
我發覺九巴轉乘優惠有個bug 啱啱係荃威花園搭39M出返去轉43X

39M全程收$3.5 43X全程收$9.1 但39M轉43X個轉乘係第二程減$4.2

即係我只係要比$3.5+$9.1-$4.2=$8.4<$9.1

再加上依家第二程八折 啱啱只係收我$3.5+$3.9

仲抵過本身$9.1勁多

咦 唔係喎 好似柒左 八折完無特別平左

但官網寫39M轉43X 第二程係減$4.2 數口唔好有d亂 咁即係點
PS9654@281A
個卡佬到底識唔識揸蛋㗎
次次都要DUP重迫力先整停部車

坐緊PS9654
真係如你所說

同巴打同車
我都見到連住兩部高排87D ATE 3ASV
其實幾羨慕,雖然綠蛋都唔差
PS9654@281A
個卡佬到底識唔識揸蛋㗎

坐緊PS9654
真係如你所說

同巴打同車

巴打你邊個站上?
話說係葵芳站泊車收工 見到有隻甲由冒著大風在路中心跑 好勒 有架235m出閘 差啲轆中 跟住58m出閘 頭擔差啲中 尾擔轆扁左 跟住我大叫: 阿~~終於轆扁左啦!!!!!!

唔識你嘅應該會以為你痴Q咗線

識嘅會知佢不嬲痴線
PS9654@281A
個卡佬到底識唔識揸蛋㗎

坐緊PS9654
真係如你所說

同巴打同車

ATE AVW 3ASV 87D9點過後嘅三寶

識嘅會知佢不嬲痴線

佢成日楂豪邁上去葵涌醫院覆診

JC3036@89X
我部前車JV5199第一城已經坐滿,威記打爆埋
88x 今日再遲d

睇膠talk話火炭工廠區都幾塞,再係咁一定少左班返工客

坐88x就係因為佢準時。。
801換左橙牌
ETA 係咪死9左?
ETA 係咪死9左?

死咗好耐

由呢個 post 未開之前已經死咗

無心做交牌啦
JC3036@89X

個carlo好碌
有冇得開他number
88x 今日再遲d

睇膠talk話火炭工廠區都幾塞,再係咁一定少左班返工客

坐88x就係因為佢準時。。

死得啦
火炭兜大圈+塞工廠區+源禾路燈位
仲要加得一架車
好快又變返空氣線,或者執下80X 雞
而家仲要停德福,下繁入一入又唔見幾分鐘
JC3036@89X

個carlo好碌
有冇得開他number

開啦
JC3036@89X

個carlo好碌
有冇得開他number

開啦

number:2073
圓框眼鏡,頭髮少少白
今朝0804上車0900先到牛頭角,後車小瀝源過左,隧道夠膽死行30-40,前面相隔起碼5部巴士車位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞