屌你老母香港人,以後唔撚會再幫你地出聲

416 回覆
3664 Like 102 Dislike
好簡單
搭巴士,出句聲叫人行入啲
有邊個會咁做
佢係普通人就唔會大大聲傾電話唔撚認錯啦
少少羞恥之心都冇,學咩人講做人
撐你啊巴打
同你一樣琴日坐巴士有條廢中大大聲播片
全車冇人敢屌佢 我坐佢隔離(隔住條路)拍拍佢叫佢細聲啲 佢重睥鳩我
好彩小弟做開尖 佢睥完我就乖乖收埋部電話
沒事兒 沒事兒

利申試過叫人閂細聲d個speaker
從來正義之士都係少數,任何地方都一樣
你發聲之後又要預好多人幫你,唔幫就垃圾港豬
以前啲人講野係多數大聲, 佢可能係無認知到呢樣野.
又或者對像既耳仔係唔係咁好, 好似我有個阿婆同佢講電話真係要大聲啲先聽到.
有無諗多幾面呢?
第一句就 : "細聲啲啦, 嘈生晒" 你聽落覺得係點?
你第一句就咁冇禮貌仲覺得自己啱晒
以前事頭婆時代,會唔會當街當巷咁大聲同人互吊?
有啲香港人真係好撚冇公德心
所以我覺得日本文化有部份好優秀
就係有公德心
細蚊仔係咁.
你不如鼓勵人地出多 d 聲仲好啦
講晦氣說話有鬼用
btw 次次見到啲廢老廢中隨地吐痰
我都會諗起當年日本人打到中國人一撲一碌
呢個所謂民族根本就係垃圾
你呢句喂!細聲D啦。比著我都屌柒你。你禮貌少少咪唔會引起罵戰lor。講真俾人喂!已經好冇面。

幫大愛港豬出頭 ? 要返工,不了。
無錯呀
前幾日搭地鐵先遇到件廢老係咁
係度開youtube播噪音
播左三四個站佢都仲無意欲熄
我就幫佢熄機 同埋屌鳩佢好騷擾人
佢仲要笑笑口話你繼續講呀 我唔覺得你嘈喎
哇明明係你嘈住晒仲可以話返我
嗰下完全著撚左 忍唔住勁大聲屌鳩佢
我梗係唔嘈啦而家嘈嗰個係你呀嘛
然後佢都仲係繼續笑 應該係覺得激嬲到我佢好威
真心覺得呢啲人係最難同佢拗 因為佢永遠唔會覺得自己係有錯
佢自己大大聲講話「大聲講野唔撚俾呀?」喎
嘩,耳仔真係幾唔好喎,唔好睇醫生啦
冇錢就老奉打劫?冇女就老奉強姦呀?
如果佢知自己耳仔有事,唔該落車先傾啦
佢耳仔有事就要全車人受罪?咩道理?
唔係冇認知就大曬,唔係冇認知就老奉去disturb人
我頭一次望佢佢仲白眼我,你覺得佢真係知自己有問題?
你答返我上面段野先啦
定你都係垃圾廢中呀
如果自己影響到人

會SAY SORRY 講句會留意返

唔緊要既電話咪落車先講
真係有需要講到咁大聲 唔講會大件事到死全家既話 咪同人解釋一兩句

人地唔接受先俾個WFC既人睇

而唔係一俾人屌就唔理自己有冇錯 屌返人轉頭/唔撚理人
覺得人地開聲屌你係人地唔啱咁
係啊我好明白!!
上次有個廢中唔排隊, 有條女就出聲叫佢排隊
條廢中就話返人轉頭
當時後面都排左10個人, 冇一條撚屌出聲架!!
我睇唔順眼就幫手屌個廢中, 當聲援都好啊
但就算我出埋聲, 其他人都成碌柒咁楝係到排隊咋!!
香港人真係好撚怕事!
你自己第一句已經爆人. 你講咩人地都唔會聽入耳.
最基本溝通技巧來.
太多人嘅心態係閒事莫理
結果俾人步步進逼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞