屌你老母香港人,以後唔撚會再幫你地出聲

416 回覆
3664 Like 102 Dislike
香港人只會即刻拎手機拍片
一句:
返鄉下啦 大陸閪 文明地方唔岩你住
就會激發到佢既玻璃心
welcome to reality
見到叫個留言都俾人屌先真係香港已死
個呀叔態度冇問題 係條柒頭先入為主左覺得人地係新移民 講野有鄉音 地盤佬大把人落左黎幾十年都仲未講得正 唔好同我討論香港人定義 係我眼中 原居民先有資格講自己係香港人 地盤佬有咩問題? 地盤佬都有教養過你啦 一開聲就屌人 搭車姐 人地又一直係到望住個袋 咁都話唔得 周圍既人係不滿呀 不過可能係不滿你條柒頭恰9人囉 你就真係大撚哂啦
多口講一句

有時第一句叫人細聲少少,我會有禮貌同細細聲咁講,因為比個好的下台階廢老
同埋我通常都會諗定,如果佢發顛點算,你就一定要咬實個point黎鬧佢,(比如佢好大聲影響到人就唔岩),但唔好有一絲淆底(好多人比人屌老母就跟住人屌返人老母,已經變左死局)

香港好多人真係好廢,試過我個朋友比鬼佬非禮,當街同鬼佬對屌,無人幫,又食花生,最後好在有警察到場拉左班鬼佬
你話知我睇乜,睇大共報就一定係奶共on9 仔
你講地產霸權做乜,成個post 無人討論緊呢樣嘢,亦都同地產霸權無關
香港俾共狗黨欺壓緊呀,你又奶共?
你啲回覆東拉西扯,無回應過人地講嘅嘢,思路咁跳脫咁撚tangential,你係咪精神分裂?

同埋你鬥人果時,一定要大大聲,好明確話比全世界知,點解我話你

比如:
你排隊插隊,我話你係咪岩?
你聽歌聽到太大聲,影響到其他人,我叫你細聲少少姐

因為講完可以令其他人知邊個係理性,邊個係唔理性,但如果你跟廢老一齊dllm,比我係格黎,我都好難幫,因為我睇唔清局勢
好似巴士阿叔
出聲可能又俾人擺上網
唔好同佢離題,俾佢牽著鼻子走
所以用暴力阻止人殺人係錯?死戇鳩
做過任何sales/ back office就知道香港人態度幾惡劣
如果有多少少利益衝突更加痴線

不了
你最嘈呀
講左冇歧視地盤
邊度一開聲就屌人呀

咁排隊個人唔係度,咁點樣定義排隊?
咁你咁撚醒你下次去買野,拎左第一件貨就放住係收銀叫佢幫你keep 住先,跟就再慢慢揀,揀好左,去到條隊度一鳩沖埋去比錢,話撚知後面幾多人排緊隊,啲人屌你你大聲啲屌番佢地呀,因為你一早放左啲野係收銀度啦你排左好耐隊添
搞撚笑
要以佢嘅尊嚴為目標落手
所以有時直斥其非係用錯招,因為佢會實反駁,咁樣就無效

舉個例:試下扮講電話,內容係某人宜家喺車上大聲講野打擾到其他人,在場人士都覺。

咁樣好人都會被動加入,到時嗰種你眼望我眼嘅尷尬情況,實會令佢無得反抗同無地自容
你淨係嘈交唔幫你都正常
你地打起身 好多人會幫應該
Sorry,我唔係現場支援唔到,但我保證有人做埋d on9 野,一定屌到佢上天花板,唔撚理HK/ 大陸西
香港人進化左架啦
以前精人出口笨人出手
而家精人食花生笨人出口
唔出聲嘅通常都同樣係廢中,如果我喺現場實做第3個企起身屌佢嘅人
言論自由=可以大聲?條廢中真係on撚柒9,佢知唔知咩叫言論自由?
無乜所謂,唔幫您嬲嬲豬?
邊度外省,外國啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞