屌你老母香港人,以後唔撚會再幫你地出聲

416 回覆
3664 Like 102 Dislike
今朝坐巴士,原本全程都好地地,聽住歌訓到好冧
屌你老母訓訓下俾把好撚大聲既死廢中傾電話聲嘈醒左

條廢中應該係撈裝修果種人,個樣似係落香港冇幾耐果堆垃圾腥港人,我即刻擰轉頭同佢講:「喂細聲啲啦,嘈生曬」條友白我眼

到我落車果陣我啤到佢恆,佢就開始還口,開始大大聲:「乜撚野呀?大聲講野唔撚得呀?」

我火都黎撚埋,咪大大聲還拖:「就係唔撚得!

之後我家老豆都加入戰團屌柒佢條死廢中
我忍唔住係咁屌柒佢:「食屎啦死廢中」

條垃圾廢中都不外乎係果幾句:
大聲唔撚得呀?
你咬我食呀?
香港有言論自由㗎!

我眼見車廂90%既人都有訓覺,條撚樣外省佬把聲根本就嘈到令人訓唔到覺,點解都仲有人可以忍到佢?好啦我當你唔敢頭一個開佢波,喂!有2條友都做左醜人啦,你地俾佢嘈醒果D冇感覺㗎?係咪好應該開聲幫手呀?

香港人真心痴撚線,抵你地俾支那狗同共狗欺壓,因為你地根本冇尊嚴,冇做人應該有既原則。以後遇到呢D事我開大耳筒算,枉作小人,屌你老母垃圾香港人
平時連登仔講到自己幾咁憎廢中
到真係發生有幾多人會出聲屌柒佢地
垃圾港豬不嬲敢怒不敢言,阿Q精神 😂
巴打你放心,一定有人會撐你,而家可能比較少。但至少我係現場一定一齊大野屌柒佢
你太睇得起香港人啦巴打
D人最後會屌9你
話你地嘈交重嘈, 好似你唔岩咁樣
事不關己 己不勞心
出聲又怕被班戰士放上網

唔好搞咁撚多嘢
已經變左香港精神

其實幾時開始變成咁
我真係好撚灰心
啲人只係識眼望望
中間只係得一個4眼哥哥叫佢唔好嘈

喂大佬我叫你地stand up for yourself啫
你地連朝早坐車訓覺既權利都俾外省佬剝削,仲有尊嚴既咩?
又話落車?
btw 巴打真係少少野就好負面喎
冇錯,我依家好lost
到底我仲應唔應該咁憤怒
落咩車?
朝早訓覺比個外省佬嘈醒叫少少野?
你試下你訓覺我係你側邊不停大聲講野睇下巴打你燥唔燥丫
Sorry 巴打 , 我地唔喺現場
到我落車果陣我啤到佢恆
?
其實你第一句好聲氣D,我諗唔會變到咁
不嬲係垃圾
到總站唔落車做咩
我第一句我係好細聲
「喂細聲D得唔得呀?」

咁都唔好?

係咪要唔該前唔該後洗唔洗斟埋茶比佢
唉,果刻好想有班有Guts既巴打們一齊屌撚柒條死廢中
屌你老味之前排隊搭車前面有人打尖我出聲制止,問後面條友睇唔睇到,佢答我「我唔知呀我冇力屌鳩你喇」
呀屌你老味丫你都比人打左尖,我制止佢你仲想屌鳩我?
好多香港人唔出聲都係抵撚死
呢D仲衰撚過唔出聲,依家叫你講返句公道說話
好似叫佢比假口供咁,仆佢個臭街
本來睇標題入黎想屌鳩你,
但你講得好撚岩, 好撚中,
正評, 垃圾香港人究由自取,
比人恰到上心口都唔撚識反擊,
抵撚死, 唔抵幫
我唔怕比人影
我只係怕D垃圾廢柴港豬
講真你問我驚唔驚佢開拖
我點會唔驚?
但有D野係唔可以妥協同縱容
有次中午去搭巴士元朗
有兩個有錢呀婆 講自己點樣買賣樓致富
又話係九龍塘買樓乜乜乜
(睇佢個樣都似有錢人)
後面幾排有個呀叔訓緊覺 已經接接聲
後尾有個女人頂唔順 叫佢細聲啲 其他人想休息下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞