屌你老母香港人,以後唔撚會再幫你地出聲

416 回覆
3664 Like 102 Dislike
d裝修佬真係好撚柒煩
成日放工返工時間大大聲講公事,係度講邊個邊個位要點整
心諗平時真係落手落腳做個時又hea做
放工得個講字有q用咩
即使會講 有花生食
同一個總站
佢坐最前3排
愈講愈大聲
香港人不嬲都欺善怕惡架啦
想有人出聲幫自己同中六合彩頭獎無分別
義士
有人幫真係差好遠
不過到果陣D廢中就會玩頼皮
「咁點呀依家,報警拉我囉」
呢件事完全反映出香港人既特質: 冇犯法就攞到盡, 唔理其他人感受。
個阿叔已經入鄉隨俗了
有冇諗過其實成車都唔是香港人
你都幾好嘢,黑白癲倒是非不分
申張正義都可以俾你扭曲成欺負弱小,完全係打稻草人嘅標準例子

不過起下你底,分享得共媒大公報嘅 你嘅質素都可見一斑
做咪好似陽痿咁有心無力囉
交貨又是撚但
仲有最緊要咪搵熟人做,恰得就恰
成個行業風氣都係咁撚樣
我諗其實係D人覺得我都唔好惹先冇屌9我
可能好多特別中產呀廢中果D都想叫我收聲
你行出嚟個款好硬?
香港人不嬲欺善怕惡
暑假特別多班垃撚圾細路出街
班人都可以忍尻班細路嘈冇人屌 特別係班蝻
仲有班港孩係巴士上層跑都可撚以忍
根本得自己出聲屌係冇用 因為成架車都冇人屌
班撚樣細路撚會驚你咩 莫講話廢老廢中
樓豬知唔知咩叫以禮待人
唔係話人地大聲講嘢係啱
但你第一句似係撩交嗌多
可以講 "唔該可唔可以細聲啲"
唔使一嚟就有敵意
唔好啊老友 維持香港秩序至少有你同我 我平時一見到啲人打尖會即刻出聲 叫佢排隊(企硬) 講野太大聲會叫佢細聲啲 有好多人真係好無理 簡直係世界上既垃圾
你的確無禮貌,唔應該一開始就開人地波
大聲講野唔係嚴重到咁既程度
應該鬥無賴
嘈到人唔嚴重
大陸狗通街屙夠唔係屙落你個口到,就ok?
我唔係高
係得個橫字
果陣我地2個人屌柒佢,可能D人都驚中流彈
比左眼神佢
但照白我眼
排隊時開口屌過人插隊,無人幫口屌,真係想屌埋佢地一份
我以前都認同多一事不如少一事
但大個咗發現你唔出聲啲人只會變本加厲
宜家一見到啲唔合理唔公平都一定出聲
搭車打尖呀啲人挨撚住條柱個啲我一定出聲
又唔會一開始屌嘅
但有啲好撚厚臉皮
開咗聲都係咁個啲我就屌
有時我老母會話我做乜咁憤青
有時對方環境噪,聽唔到你講野,要大聲d
噪唔噪到人好主觀, 如果架車好靜,正常音量講野都會幾大聲

通街屙屎又點同...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞