屌你老母香港人,以後唔撚會再幫你地出聲

416 回覆
3664 Like 102 Dislike
我係現場一定幫你
香港人真係好冷漠
之前係街見到有人要幫手
成條街好多人但冇人幫 得我一個
d廢中企隔離食花生
雖然對呢D無公德人唔一定有用, 不過第一句都可以試下平心靜氣D既
如果條友串柒柒既先開拖都未遲
我無話過係默默忍受

我遇到依啲情女況都會開聲

但樓主有樣野無交代到

係佢第一次話完佢之後

條友有無細聲到先

如果有細聲到

之後樓主再引發罵戰

咁咪就係樓主處理得唔好囉
大部分香港人都係識食花生 視若無睹
之前搭巴士有人打尖 如果我唔開口 啲人好似無咩所謂咁 當我一講完話叫佢排返隊 啲人先叫做和應下我
成日喺火車 巴士都發生支那大聲講電話、 打尖、踎地下、撞人、拉gip
我成日都忍唔住屌鳩佢地
從來冇其他香港人幫口
但我都係會照岀聲
俾左眼神都唔算?

一定要開到聲面斥不雅?
垃圾香港人最叻食花生,火燒到身都唔識走硬食,事後剩識上網屌點解無水救。
我覺得俾眼神已經好夠
一個人唔會唔知自己邊方面影響到人
唔洗人出到聲

佢唔知醜你平心靜氣同佢講冇用
唔係香港人既你鍾意講咩就講咩喇

係既話其實你話埋自己覺唔覺得羞家?
翻嚟中國的懷抱
是時候回家了
香港人係自私的 利益行頭

幫 ?點解要幫 幫左有咩著數?

無著數 一陣搞事比人拍影擺埋上網 仲7

點解要做?
試過擰轉頭望
講真, 大多數真係知衰識收聲(就算支那蝗都係)
咁耐都係嘈過兩次, 一隻師奶 + 一隻蝗
有時細路開聲打機睇片 屌個老母唔識教仔仲撚HIGH
穩?穩你老母呀大陸仔

搵字唔識打呀?咁又係你D大陸仔識鬼廣東話咩
所以好多次我都忍住唔屌出口,因為香港人真係唔抵幫,你一出聲,佢地即刻找包花生出黎,再拎埋部機出黎拍抵:港男大戰廢中。btw,如果今日有幸同樓主一架車,我一定幫手大大力屌9個廢中。

利申,最撚憎廢中廢老
喺呢度大家就會話出聲
到最後喺現實中真係有幾多人會出聲?
希望大家能坐言起行
唔好只做鍵盤戰士
屌佢老母 我最撚憎依啲人
有次睇戲個呀叔訓到扯撚哂鼻鼾 套戲仲要催淚既 完全係阻撚住哂人地投入套戲
我隔幾個位拍條仆街叫佢靜啲(因為冇人出聲)
竟然有條撚屌撘嗲係到殊我 屌你老母 你殊鳩個呀叔先啦你殊鳩我把撚咩屌你老母
我試過喺過海巴士放工時間有兩條友傾計傾到成個上層都聽到
兩排人都訓唔到
但個個都只係戴耳筒眼望望又唔出聲
只得我一個出聲勸人細聲啲
嗰兩條友已經唔顧人感受
但其他人都只係識忍又唔會幫口
同樣又係"多一事不如少一事"咁寧願訓唔到覺

前排搭地鐵繁忙時間有個阿婆打個女仔
話地鐵好多人個個都逼落佢到
然後阿婆係到鳩叫推開身邊人
有個女人睇唔過眼大大聲叫阿婆忍吓繁忙時間係逼啲
個阿婆就開始連登仔上身人生攻擊個女人話佢係雞又係臭閪仲姣屎凳篤
個邊人貼人圍住阿婆女仔女人身邊其餘都係男人
無一個人出聲控制住個阿婆
繼續由佢發癲同女人互鬧到佢落車

到底係大家忍蝗忍慣咗咁好忍耐力做慣溫水煮蛙乜都麻木晒
定係已經變到咁怕發聲??
巴打好波

我係會幫拖的
都會做第一個開聲屌

好鍾意感受果份壓力同群眾目光
冇錯, 香港人就係咁
有次發夢我朋友係屯門等輕鐵 入碼頭,
假期時間D夜晚時分黎, 係果區搭開車都知果D時間係排晒長龍人又多
但其實大家都有共識係排隊排兩邊, 空左中間位等車開門唔駛兩批人鬥撞
我朋友同我朋友老豆排好前, 之後有個死廢老就大搖大擺 行正兩條隊中間冇人企既位
其實果陣兩邊隊都排得好長下, 十幾個一條隊企左係後面
我朋友老豆就係好鍾意抱打不平既正義撚黎, 理所當然上前去屌佢
"喂, 阿生, 你打尖WO"
之後個死廢老即時上身話" 你地班人唔排呢到關我撚事呀?"
我朋友老豆梗係反擊話" 人地個個都係咁排架啦, 留番中間俾人落車架啦!"
到呢刻都係冇人出聲
個死廢老就得戚話"咁後面D人有冇講野呀, 我企邊關你咩事??"
之後我朋友就補佢一句 "屌你D人都幾撚好笑架WO, 打尖仲係到理直氣壯"
死廢老唔順氣就話"總知我就要企呢到, 你吹撚得我漲?"
我朋友老豆就開拖格講" 我就企係你前面, 你上到車既我點都得, 屌你老母!"
到架車黎, 我朋友老豆頂撚住佢唔俾佢上車,
個廢老發癲一野推尻左我老豆落地, 我朋友即時開拖推番個仆街廢老, 結果就有呢D推撞
跟住D 仆街花生師奶就開始出聲啦, "哎丫~~~~出事啦~~ 快D報驚丫~~~"
跟手我朋友同我朋友老豆就上左車, 頂撚住唔俾佢上車, 佢仲因為俾我朋友推低番話我朋友打人想扯我朋友落車
結果梗係冇用, 佢一條友就企係個站到目送佢地走
之後個夢就發完
有時候d香港人真係要屌
但有好多時間都隱左口
以其人之道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞