屌你老母香港人,以後唔撚會再幫你地出聲

416 回覆
3664 Like 102 Dislike
對d垃圾廢中唔洗冷靜
癲狗上身佢地會驚
佢地比人打一身傷左開唔到工手停口停架
有一次等巴士,見到條隊有四五個人排緊,跟住有個背囊放左係地下,咁我見冇人緊係老閪都排個袋同前面個人嘅中間啦。

佢老母個閪有個廢中四十幾歲新移民應該都係地盤佬黎,架車一埋站佢一鳩沖過黎拎起個背囊跟手就同埋個fd (佢個fd 應該係同佢一齊岩岩收工)攝去我前面,我即時開口
我:”師兄我排緊隊啵”

佢(帶住鄉音講):”我個袋一早放左係度啦,岩岩我坐埋一邊等緊車咋”

我:”咁得啦擺個袋係度當排隊你大撚晒啦而家”,之後我照企係度唔撚郁,好多人望撚住我同佢

佢之後好似念經咁細細聲講:咁又唔係大撚晒咁我一早放個袋係度架嗎

我:得啦唔撚洗講你大撚晒而家

之後佢乖乖地同埋個fd 排係我後面,後面啲人個樣都好不滿但睇得出係唔夠膽出聲,我心諗,我一個人都屌佢地話撚知一打二,如果你地幫拖屌鳩佢地,佢地咪乖乖地排最後囉,洗撚閪面但佢地又睇唔撚到你地閪面,開句聲圍屌佢地啦,呢啲撚樣唔屌係唔會改架。
唔係歧視邊啲,國藉,行業嘅人
係歧視啲冇品冇禮貌冇家教嘅人。
吓 條女係自己面前俾人搶都唔會出聲
有人係隔離嘈下濕濕碎啦
香港人質素不嬲唔見得好過大陸人 你唔係依家先知呀嘛
就係想表達 唔少香港人已經去到 殺到埋身
一巴巴被人煎落塊面 被人蝦到上心口
被人話咁都唔識感恩 要識得多謝大國
明明關自己事 都可以變成睇唔到

都係唔識出聲怕惹麻煩ge狀態

屌 講講下巴士 講遠左tim
睇戲都係啦
有人講電話/bb訓
啲人係咁"接"又唔敢出聲
屌你老母 垃撚圾到呢
分清楚邊個錯先啦傻閪
大陸果啲係明正言順 香港🇭🇰係陰濕 欺善怕惡 乜都搵經理 靠踩大陸來抬高自己
香港人就係咁, 只係識得網上攻擊, 真人碌L咁
樓主唔係香港人?
你都嘈生晒啦,有口話人
既然都有人出左聲 咪唔出囉 又唔使自己樣衰 一舉兩得
我唔明兩者有咩關係 道理係你果邊 屌咪屌囉 駛撚人撐? 同埋你都係受害者唔係幫緊人 如果你要群屌先夠膽屌 下次都係忍下算啦
有無同佢講 面斥不雅
有無諗過本來無人覺得個阿叔嘈? 係你條傻仔嫌人地嘈, 一開聲已經禮貌差識唔識溝通?
搞到嘈交就真係嘈撚到成架車啦ON9仔.
上面班港豬真係睇撚到都覺得攰

屌又哂gas 唔屌班友又on99

難為樓主
應該立法禁止喺公共交通工具講電話
有啲撚樣搭地鐵,電話又收唔到,大大聲喂喂喂
架車行緊咁嘈,又大大聲對方先聽到,返屋企先講啦屌
一定係咁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞