[講故台]天后個紋身師傅紋啲圖案識發光

1001 回覆
1231 Like 116 Dislike
三哥有bug
及後數日風平浪靜
但係個學徒話尋晚見到鳳姐紋身發光
lm
必須留名
點撚解要咁早俾我見到呢個post咁快手就禁左入黎
三哥我愛你呀,書展見啦
點解咁早入左黎
三哥三哥
Lm
推!
點解咁快就入左黎
三哥
Push
唔知點解覺得紋身師傅好似日本套漫畫Nana嘅女主角
一樣咁有型
Live 頂
風平浪靜的日子維持不了太久,剛好這天阿源回來為紋身圖案補顏色,他進店時表情卻不太妥當。

「咩料呀。」梁鳳劈頭便問道,

「鳳……梁師傅……樓下棟咗好多黑社會……」阿源驚慌道,

「咁你仲走上嚟?」梁鳳皺眉說,

「通……通知妳呀嘛……」阿源苦著臉說,

「打電話上嚟啦死蠢。」梁鳳沒好氣道,

「係……係喎……」阿源恍然大悟說,

「你兩個留喺度鎖好門,有其他人上嚟搞事就報警。」梁鳳穿起襯衫欲踏出店門,

「師傅!妳都唔好出去啦!我哋報警呀!」嘉茵忙說道,

「啲差佬走咗咪又再嚟過,一次過搞掂仲好。」梁鳳說罷便離開了,

阿源和嘉茵面面相覷,兩人都是尋常人,這種「江湖事江湖了」的口吻教他倆完全不懂反應。

穿起牛仔襯衫的梁鳳遮掉了雙臂的紋身,僅頸項上露出些外語字句和圖騰,她一走到街上便馬上看見阿源所說的黑幫份子,十數個壯漢站在街道數個位置,每個都凶神惡煞地盯著她。

「啲街坊點做生意呀,企街去第二度啦!」梁鳳不耐煩道,

旁邊燒蠟店的老板沒想到梁鳳的膽子大成這樣,聞言不禁暗捏了一把冷汗,那幾個壯漢都比梁鳳要高大得多,彷彿一拳就可將她打得渾身粉碎。

「我大佬想見妳。」一壯漢走向梁鳳說,

「好,你叫佢過嚟。」梁鳳冷冷地說,

「大佬話要同妳單獨傾下,如果妳唔去我哋班兄弟就會即刻入去捉晒你舖頭入面嘅人。」壯漢說罷抬頭揚了揚手,

紋身店上層的單位打開窗,三數個古惑仔探頭出來,梁鳳心下一沉,原來這幾天的平靜是因為對方正偷偷進行部署,想不到外表粗莽的金毛獅倒也心思細密。
留名
三哥三哥
仆街喇, 咁早見到個Post
未睇文,不過見到三哥故竟然有咁負皮 係做乜鳩?
live咗
正皮lm
Live
黃輝鴻呀
點解咁早俾我睇到3哥嘅故
三哥求下你比多啲我啦
生加 禾重散要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞