[講故台]天后個紋身師傅紋啲圖案識發光

1001 回覆
1231 Like 116 Dislike
我已經無哂印象
我都唔記得邊個
龍頭故(網上版)(好似係),介紹會友樓有乜租客時好似講過有個用暗器的,但無出過手。

咁大家記唔記得會友樓門口有無機關?
機關係達哥整㗎!
暗器都應該係講緊小樓
又唔記得曬 睇黎要重新追過之前d故
順便.. 小明 !啪啪啪! 小明 !啪啪啪!
屌 誠品無三哥d書賣
留名一推
三哥故都負皮.....有乜可能呀
黑七好似係兵器專家
警局內的審訊室,梁鳳面對李沙展,室內靜默得落針可聞。

「我講多一次,我乜都冇做過。」梁鳳說,

「現場除咗有好多黑幫嘅武器,我哋仲搵到一堆磨利咗嘅罐頭蓋、長針同埋麻醉針,妳可唔可解釋下?」李沙展鍥而不捨追問,

「唔知道,太黑我睇唔清楚。」梁鳳說,

「妳咁夜去九江街做乜?係咪同鎮遠鏢局有關?」李沙展仍不放棄,

「以前住過,一時興起去行下。」梁鳳表情漠然,

「梁小姐,而家我有充份理由懷疑妳同黑幫毆鬥有關,如果妳唔合作,我可以告妳遊蕩罪同埋阻差辦公。」李沙展臉色一沉,

「我又冇掟磚,散下步唔使坐監啩?」梁鳳反盯對方一眼,

「以妳嘅前科,唔合作對妳並冇好處。」李沙展冷然說,

正當雙方僵持不下時,審訊室的門被打開,一名穿著整齊的女人走進來,李沙展見之臉色微變。

「我係梁小姐嘅代表律師,請問我當事人犯咗咩事?」

梁鳳不認得她,但也能猜到是包金叔派來的,李沙展因公務與她多番交手,這位律師來頭不小,她的師傅是香港著名的資深大律師,現年二十九歲已是律師樓的合伙人,亦是包金叔的長期聘用律師之一。李沙展可不想與她背後的傳奇級資深大律師交手,兼且刻下根本沒多少證據,先前說的話純粹恫嚇,無奈下他唯有任由梁鳳離去。

「梁小姐,呢張係我嘅卡片,之後如果再有咩事,隨時call我。」女律師說,

「劉純娜Sana……又係包金叔叫妳嚟?」梁鳳說,

「基本上我負責晒會友樓所有住客。」劉純娜淡然回答,

這時二人走過一房間,內裡的電視正報導外國的懷疑恐襲事件,涉事的是一名華裔青年,劉純娜突然一陣出神,半晌後才神情恍惚與梁鳳離開警局。梁鳳沒有細問,一來她對別人的私事沒多大興趣,二來與會友樓相關的人大都古古怪怪,她早就習慣了。
其實三哥係咪睇完iron fist
支持三哥
雖然又live了
我是不死鐵拳 專門消滅隻手 嗰個iron fist?
講真我都覺defender似似地鎮遠鏢局
係呀 “I am the Iron Fist, protector of K'un-Lun, sworn enemy of The Hand.“ 果條友
見到紋身識發光就即刻諗起iron fist

btw 今年有冇簽名會?
書展會唔會又可以見到真身?
上次去創造館見到真人,真係麻甩佬都要講句,三哥真人好靚仔!!
想射落三哥本書到之後打開等三哥簽名

認真 想拎簽名
Sana!!!!!!!!!!
一陣過嚟拎埋尾數
星期六會過去 4-5點 歡迎過嚟搵我簽名
mark已book
現場除咗有好多黑幫嘅武器,我哋仲搵到一堆磨利咗嘅罐頭蓋、長針同埋麻醉針,妳可唔可解釋下?」李沙展鍥而不捨追問,
又係罐頭蓋
三哥,書展唔係香港呀,幾時先可以係出面書居買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞