[講故台]天后個紋身師傅紋啲圖案識發光

1001 回覆
1231 Like 116 Dislike
早抖~
一推再推
留名等睇有人屌推文睇影響閲讀
第一次睇三哥啲故,好正
想追返哂應該點追?
三哥!啪啪啪!
三哥!啪啪啪!
好想睇梁鳳同嘉茵嘅少甜
爬文搵返上面啲link睇啦 再或者買書
三哥
三哥
第一次睇你出既作品 支持
三哥 三哥
三哥
父親簡單的安排成功使梁鳳眾叛親離,昔日知心好友全部反目成仇,「二五女」之名和警察父親使所有幫派對她敬而遠之,連想誤入歧途都沒辦法,梁鳳性格越發乖僻,後來終因一宗傷人事件被判進了兒童院。

後來她隻身到了埃及,機緣巧合遇上艾塔安教的祭司,輾轉被捲進了古老宗教的神秘鬥爭之中。

這天梁鳳的紋身店內,嘉茵正細心為阿源檢查身上圖案的情況,梁鳳外出未返,店裡只有他們二人。

「阿源呀,我想問師傅以前係點樣㗎?」嘉茵打開話匣子,

「鳳……梁師傅細細個已經好惡,但係佢其實對人好好,我細個嗰時佢仲幫我打走班飛仔。」阿源回憶起童年往事,

「唔怪得師傅見到黑社會都唔驚啦!嘻嘻咁咪仲man過啲男人?」嘉茵掩住嘴笑,

「佢未搬走之前,附近幾條街啲細路個個都好驚佢㗎,仲有女仔俾情信佢添!」阿源說,

「咁又唔出奇呀!」嘉茵點頭說,

阿源聞言一呆,他斜眼瞟向嘉茵,發覺少女臉上充滿了崇拜與仰慕。

「嘉茵……妳都……中意梁師傅呀……?」阿源心下一沉,

「……唔係呀……你講咩呀……」嘉茵的表情卻與言語不符,

阿源差點忍不住仰天長嘆,難得鼓起勇氣脫毒,還道自己遲來的春天終有起色,哪知道嚴冬根
本未過。

「整埋今日呢,之後可能要隔一排先再見啦!」嘉茵突說道,

「吓?妳放假呀?唔好啦咁咪要搵返鳳姐?」阿源訝道,

「冇辦法啦,我有啲緊要嘢要做呀,師傅話佢可能要暫時停止營業添呀!」嘉茵說,

雖說梁鳳一直都不太熱衷工作,但阿源卻感覺到事有蹺蹊,該與最近黑白兩道的滋擾脫不了關係,正當他欲追問下去,門鈴突然響起。

「叮噹!」
三哥
又係呢啲位停
三哥 三哥

起身有故睇
三哥 三哥
繼續推
「叮噹」
文呀
三哥 三哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞