[講故台]天后個紋身師傅紋啲圖案識發光

1001 回覆
1231 Like 116 Dislike
明白晒 深潛先
輝雄
LM
又live咗啦
三哥 啪啪啪
LM
從前有個忍者住樓上
三哥
湊仔無時間睇書我都有買齊你啲書

Btw應該係燒臘店
輝雄好慘
個個都叫佢做樓上忍
兩年都撞唔啱時間揾三哥簽名
蠟肉唔同臘肉
舊登有個巴打寫過個關於蠟肉嘅故嘰
Lm
嘰嘰嘰嘰嘰嘰嘰嘰嘰嘰嘰嘰嘰
留名
「你哋兩個做乜過嚟?」梁鳳問道,

「係包金叔叫我哋嚟㗎,話小鳳姐妳應該要搵人幫手。」小樓答道,

「咁啱我都想打俾佢,真係次次都俾佢估到……」梁鳳喃喃道,

「有咩吩咐呀小鳳姐,係咪搵腳底板有七粒星嘅男人呀?」小樓嘻笑說,

「七你老尾,有差佬查鎮遠鏢局呀!」梁鳳罵道,

「吓?妳想殺佢滅口呀?咁要搵搵黑七哥喎!」小樓訝道,

「我做乜Q要殺佢滅口呀?殺你滅口唔好?」梁鳳沒好氣道,

「唔好啦……我都冇同包金叔講上次高空擲物嗰個係你……」小樓叫冤道,

門外正坐在樓梯上吃飯的黃輝雄聞言停下動作,恍然大悟般望進店內。

「望咩呀,食你嘅飯!」梁鳳雙目一瞪,

「一係我入差館偷啲file出嚟等佢哋冇嘢查啦!」小樓說,

「同你講親嘢都硬係入唔到正題,」梁鳳嘆了口氣,「而家反黑組認定鎮遠鑣局同犯罪集團有關係,你叫包金叔自己都要小心啲。」

「咁我哋應該點做?班黑社會應該唔會夠膽再搞呢度啩?」黃輝雄問道,

「你哋暫時咩都唔好做,呢單嘢嚴格上因我而起,而且差佬肯定會睇實會友樓,你哋最好唔好參與。」梁鳳說,

「嘩,小鳳姐好man呀!」小樓說,

「得嘞有咩我會搵你哋,走啦走啦,一陣我個學徒就返,唔好阻住我做嘢。」梁鳳揚了揚手說,

小樓和黃輝雄對看一眼,梁鳳性格一向倔強,並不輕易聽從意見,至少憑他倆便絕沒可能說服她。既然事態尚未算嚴重,兩人遂離開了紋身店,回去找包金叔商量對策。

待二人走後,梁鳳從窗戶望向天后的街道,她知道李沙展欲從她身上調查鎮遠鏢局,且她要處理的事情遠不止這麼簡單,她不欲在此時增加會友樓的負擔,才決定暫把同伴排除在外。

昔日回憶歷歷在目,她已不是過去的自己,今天的她絕不容許連累同伴的事情再次發生。

=====================
三哥
三哥三哥
樓上忍靚仔黎
三哥三哥
點解要咁快俾我見到個post ...
一齊shout 3哥3哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞