[PolyU] 紅磚大學討論區(3)- sembreak 點過好

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
GEC1D36M Logic As A Foundational Science
有冇人知依科好唔好Grade
Workload好似ok

Ise1d02
Abct 1d07
Bme1d02

點睇
深夜一推

上dept 求情
不過我fd 高清仔

我想問係sem gpa唔過定cgpa

連續兩個SEM GPA唔過2

CGPA唔過2都幾大獲

但sem gpa唔過2都要踢咩
有咩SL推介
只求WORKLOAD小

上dept 求情
不過我fd 高清仔

我想問係sem gpa唔過定cgpa

CGPA唔過2都幾大獲

點解你咁蠢

CGPA唔過2都幾大獲

點解你咁蠢

點解你咁蠢

應該都係要得罪人多先有機比人踢

點解你咁蠢

Poly 好好架其實

F 咗4 5 次都唔唔會踢人走

唔似其他U
有冇area D推薦
poly叫人yr2就做完wie
出面d intern就請yr3
有冇area D推薦

同求..
D我望中幾個,但感覺有D伏味,求讀過既人評價下
GEC1D36M Logic as a Foundational Science
ABCT1D09 Green House Gases and Life
AP1D02 Introduction to Astronomy
ISE1D02 Renewable Energy for a Sustainable World

Poly 好好架其實

唔似其他U

真係 ?因為.....我上個sem同今個sem都唔過
但cgpa就夠2 好驚

Poly 好好架其實

唔似其他U

但cgpa就夠2 好驚

唔洗驚,13號佢就會話你知
EE HD year1 升degree year2 GPA 大概要幾多左右?

sem 1>3.7 會收到offer,個offer係sem2>3.85
利申:EEHD, sem1 gpa 3.75, 不過sem2 keep唔到,依家yr2
EE HD year1 升degree year2 GPA 大概要幾多左右?

sem 1>3.7 會收到offer,個offer係sem2>3.85
利申:EEHD, sem1 gpa 3.75, 不過sem2 keep唔到,依家讀HDyr2,yr1 升上去係好難,當try 下算啦,sem 2 科phy2 當年撞到killer同cbs拎左兩個B, gpa 3.5 都沒機升上poly, yr2 就可以報多幾間試下
有沒人對AMA1D01C有興趣,覺得伏味重嘛?

Poly 好好架其實

唔似其他U

但cgpa就夠2 好驚

唔洗驚,13號佢就會話你知

應該咁講, 每個sem分別拎既gpa 叫sem gpa,依計返落overall 既gpa 有cgpa 同wgpa

當你其中一個sem既cgpa唔過2, 你就會有academic probation , 如果下個sem cgpa 都唔過2 而且semester gpa 唔過2就會比人踢, 即係解連續兩個sem 既cgpa 唔過2先大獲

所以如果絲打你cgpa 過2就無事, 同埋問問你上個sem 既gpa有無出現過academic probation, 如果無就無事啦

Poly 好好架其實

唔似其他U

但cgpa就夠2 好驚

我個組爸科AF3625 好似F 咗3 次 今個Sem 終於pass 到

我又識人ama201 同ama 106 讀撚到改制都未讀完
ama2111 同ama1130 都F 過兩次

今個sem 差一科就grad
我af3625第1次f 第2次B+左
如果study load 係21,個system會唔會唔比reg?
如果study load 係21,個system會唔會唔比reg?

好似比 最多21
GEC1D36M 同
APSS1A08 點睇

好似比 最多21
GEC1D36M 同
APSS1A08 點睇

原本已經係21呢?
poly叫人yr2就做完wie
出面d intern就請yr3

有冇人yr3 先做intern

好似比 最多21
GEC1D36M 同
APSS1A08 點睇

GEC1D36讀d野幾有用
冇pj得midterm+exam
但真係要係咁做excercise先有靚grade
仲有拎定$300買textbook
求car D有咩靚grade car
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞