[PolyU] 紅磚大學討論區(3)- sembreak 點過好

1001 回覆
13 Like 1 Dislike

知唔知咁多個sem加埋嘅wgpa點計

sum(Grade point*credit*weighting)/sum(credit*weighting)

我知wgpa點計,但三個sem加埋嘅wgpa點計? (兩個sem wgpa+今個sem嘅gpa)/3=今個sem嘅wgpa?

你確定知點計?

Sem/all sem計法一樣

sum(Grade point*credit*weighting)/sum(credit*weighting)

我知wgpa點計,但三個sem加埋嘅wgpa點計? (兩個sem wgpa+今個sem嘅gpa)/3=今個sem嘅wgpa?

你確定知點計?

應該咁講
Wgpa係由頭計到尾(姐係all sem)

你根本就唔知點計

你根本就唔知點計

有人唔識扮識 條formula已經教左你,大學生
想問下有無人用到mytag?
我down 完個檔案之後得返week 1 week 2
啲內容無晒

我得all weeks有 week1-13嘅內容冇哂
搞到匯入google calendar冇顯示d course
有無人係sem1 add-drop後交form搞credit transfer既巴絲收到結果?
佢會唔會on9到唔搞住,sem2開sem先開始搞架
trans左科之後但過左add-drop,會唔會特別俾你reg科架???
利申:FENG
想問下有無人用到mytag?
我down 完個檔案之後得返week 1 week 2
啲內容無晒

我得all weeks有 week1-13嘅內容冇哂
搞到匯入google calendar冇顯示d course

我都係咁,mytag fb 話整緊,等多一兩日啦
唔係好明WGPA同CGPA個分別

有無weighting既分別,同wgpa係用黎計hon

weighting係點?
求賜教
有無人知Pre-Add/Drop 係點
我今日drop左放左個car比人 咁add/drop洗唔洗放多次?
唔係好明WGPA同CGPA個分別

有無weighting既分別,同wgpa係用黎計hon

weighting係點?
求賜教

睇program document 啦
有無人係sem1 add-drop後交form搞credit transfer既巴絲收到結果?
trans左科之後但過左add-drop,會唔會特別俾你reg科架???

放心啦 慢到死 我9月交12月先Tran哂
佢會幫你reg 你要同佢講

你確定知點計?

sor 我係想講cwgpa

放心啦 慢到死 我9月交12月先Tran哂
佢會幫你reg 你要同佢講

唉,14個工作天岀result係都市傳說

你確定知點計?

Cwgpa?
cumulative wgpa?wgpa已經係cumulative
定係你想講cgpa?

建議你google下先問
所有information同example google都幫到你

你確定知點計?

Cwgpa?
cumulative wgpa?wgpa已經係cumulative
定係你想講cgpa?

所有information同example google都幫到你

巴打唔好對 freshman bb咁惡啦

Cwgpa?
定係你想講cgpa?

巴打唔好對 freshman bb咁惡啦

Sor
唔提我唔知
想問下依家d後選內閣係咪唔會做宣傳
利申BSE ur
剩係知之前有班人喺到唔人拎學生會證黎幫自己提名
跟住係咪會圍威喂咁唔洗投票就上到莊?
利申BSE ur

BSE yr1
未試過RETAKE PASS
想問下我18CRED 當中3CRED係RETAKE一科D左

咁我讀左既CRED係咪得15CRED

YR2 SEM2 完結既時候讀得67CRED O唔OK
未試過RETAKE PASS
想問下我18CRED 當中3CRED係RETAKE一科D左

咁我讀左既CRED係咪得15CRED

YR2 SEM2 完結既時候讀得67CRED O唔OK

咁你yr3-4平均5科 not bad
APSS1B14C有冇伏
Transcript 點攞?
利申BSE ur

BSE yr1

APSS1B14C有冇伏

APSS全部都係伏

上個sem讀有B+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞