淘寶耳機集中討論帖(2) - 搶完1001就開埋新post啦

1002 回覆
17 Like 2 Dislike
http://c.b1ww.com/h.dTbocO?cv=ItYU8Qn3dD&sm=f88024
有冇伏

巴打係咪響Group問過? 我覺得依隻伏伏地, 一嚟title叫魔音都伏左一半(魔音係當年monster beats響大陸個名)
二嚟你見佢由頭到尾一啲技術資料都冇提過 依類吹水文我都作到

好在有人覆,我見巴打一問完就沈左完全冇你理,sad

依排個post都靜

唔係我問冇入過group,睇黎胖子穩陣d

胖子做工靠運氣 我中過伏,詳情可以睇返前面 不過聲真心唔錯,只係唔知點解我啲FD話唔值依個價 有唔少弱勢但我覺得佢隻IE800做到幾千蚊既耳機都做唔到既野

買淘仔主要睇性價比同運氣

其實我budget有around 2k頭,有冇咩推薦?用開im03,想轉聽bass

我個FD隻IM03換左條百幾既銅線已經啲BASS出翻哂黎,本身我覺得部耳機唔好聽
宜家MaGaoSi K3 做緊抽獎
https://www.facebook.com/HKPLTD/posts/409377552738280

巴打香港有冇得買K3
IE800 有冇耳綿 推介 原裝俾你個D 好易甩
IE800 有冇耳綿 推介 原裝俾你個D 好易甩

IE800 其他耳膠用唔到
https://www.facebook.com/HKPLTD/posts/409377552738280

巴打香港有冇得買K3

有現貨 可試聽
淘寶淘fiio x5iii會同行貨差唔多?

呢部野鑊氣幾重下,出去試下先喇,比較下其他3000內既機

行貨中伏

但佢又幾勤力咁FIX BUG

老是常出現
你部野攪成點?有冇入TG group?

未得月尾先有貨換
好唔開心
底噪幾多人話大好可能QC出問題
我用一個月都冇已經右邊大到平時都聽得到支支聲
聽ROCK就話冇所謂
但我聽kenny g獨奏個下死呢

咁仲買唔買好?

行貨中伏

老是常出現

未得月尾先有貨換
好唔開心
聽ROCK就話冇所謂

咁仲買唔買好?

買試下手氣
再唔係就買dpx1a

行貨中伏

老是常出現

未得月尾先有貨換
好唔開心
聽ROCK就話冇所謂

咁仲買唔買好?

買試下手氣
再唔係就買dpx1a

我問左係3000 琴日試完差少少就比左錢買

行貨中伏

老是常出現

未得月尾先有貨換
好唔開心
聽ROCK就話冇所謂

咁仲買唔買好?

買試下手氣
再唔係就買dpx1a

但其實我用535 買plaver係咪唔值?

行貨中伏

老是常出現

未得月尾先有貨換
好唔開心
聽ROCK就話冇所謂

咁仲買唔買好?

買試下手氣
再唔係就買dpx1a

買完之後會係咁loop
覺得耳機未夠lv
再買耳機
再買線
再買多次機
不停loop

行貨中伏

老是常出現

未得月尾先有貨換
好唔開心
聽ROCK就話冇所謂

咁仲買唔買好?

買試下手氣
再唔係就買dpx1a

買完之後會係咁loop
覺得耳機未夠lv
再買耳機
再買線
再買多次機
不停loop

全中,到唔夠聽就想換野
或者一種耳機聽一類型既歌

行貨中伏

老是常出現

未得月尾先有貨換
好唔開心
聽ROCK就話冇所謂

咁仲買唔買好?

買試下手氣
再唔係就買dpx1a

買完之後會係咁loop
覺得耳機未夠lv
再買耳機
再買線
再買多次機
不停loop

全中,到唔夠聽就想換野
或者一種耳機聽一類型既歌

無間地獄
想問銅線同銀線既分別係咩?
想人聲冇咁濛應該買邊款

巴打香港有冇得買K3

有現貨 可試聽

係咪要去搵你,即場試聽,買就比錢
想人聲冇咁濛應該買邊款

銀線係中高頻,但係太勁又可能會令到隻耳機唔耐聽
銅線係中低頻,但係高N數既銅線中高頻亦有唔錯既表現
睇你係咩耳機,其實兩種線都可以好好,亦可以好差,當然價錢可以差好多,亦可以差唔多

呢條係#1 講既ie800
外觀我比7分, 條線都幾柒下
抵玩度我比9分, 的確有驚喜
如果用開平野就明, 平野最大既問題係d聲乸埋一舊, 呢條都Ok, 拍得住2,3百蚊既牌子野
至於 bass呢, 個人覺得就冇乜, 如果想feel到有bass震嗰種感覺, 呢條就未必啱你

總括一句, 用一餐晏既價錢買到呢條野, 抵。唔追求重bass的話可以入手。

條線咁粗到好似上網線咁
想人聲冇咁濛應該買邊款

銀線係中高頻,但係太勁又可能會令到隻耳機唔耐聽
銅線係中低頻,但係高N數既銅線中高頻亦有唔錯既表現
睇你係咩耳機,其實兩種線都可以好好,亦可以好差,當然價錢可以差好多,亦可以差唔多

[img]https://holland.pk/4bdry7wu[/ig]

呢條係#1 講既ie800
外觀我比7分, 條線都幾柒下
抵玩度我比9分, 的確有驚喜
如果用開平野就明, 平野最大既問題係d聲乸埋一舊, 呢條都Ok, 拍得住2,3百蚊既牌子野
至於 bass呢, 個人覺得就冇乜, 如果想feel到有bass震嗰種感覺, 呢條就未必啱你

總括一句, 用一餐晏既價錢買到呢條野, 抵。唔追求重bass的話可以入手。

條線咁粗到好似上網線咁

我影得衰
條線唔粗

唔算粗喇,不過聽診好勁就真

唔算粗喇,不過聽診好勁就真

呢個巴打又影得幾靚仔
條ie880話咁快就比左朋友
又要買喇

宜家用緊 魔弓moxpad X6 (都係淘寶)

1. 買條銀線/188線升級條 x6
2. 買條新既zst+銀線
3. 買過條ie800

大家集思廣益下,plan 1定2好
又要買喇

3. 買過條ie800

咩IE800先
又要買喇

3. 買過條ie800

咩IE800先

你話呢

第一頁 39蚊人仔個條
又要買喇

3. 買過條ie800

咩IE800先

你話呢

第一頁 39蚊人仔個條

升級啦
又要買喇

3. 買過條ie800

咩IE800先

你話呢

第一頁 39蚊人仔個條

你BUDGET幾多 我諗2都可以既
利申:冇試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞