淘寶耳機集中討論帖(2) - 搶完1001就開埋新post啦

1002 回覆
17 Like 2 Dislike
買咗條銀線遲啲出嚟報告
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.1-c.w4004-13988738791.6.RWHGDB&id=38476730730
8根5大芯純銀 528

咩耳機用? 等包膠
睇完比較想買悅耳六單/四鐵一圈/ZDGG
悅耳隻六單有幾種比較推邊隻?因為爬完文見話低頻動圈爽d,係唔係四鐵兩圈個隻比較好(都係貴d )
其實分別大唔大
budget2000連埋線唔知點買好

搭單問埋600-800價位嘅耳機大家會揀ZDGG定悅耳

我會推依隻
https://item.taobao.com/item.htm?id=542825122544

今日到手, 一個字 值

上得淘寶買耳機應該唔係求個值字
不過配置好似幾正,求煲機聽後感

唔太識寫聽感, 但係開聲已經值699有餘
我煲返兩三日, 再盡我能力寫

Spinfit套個樣完全唔係咁

呢隻話用30017 加隻圈,可以話係聲菲隻k3既換線版

聲菲隻K3003係用30265單元,唔係30017,級數差好遠,睇評論覺得依間野有問題,所以唔敢買 而且出啲耳機個樣都幾柒,冇得比
不過用30017都唔會有K3003個級數既,希望你部耳機有令你驚艷既地方,如果唔係個30017單元都只係值依個價,可能係調音技術問題
買咗條銀線遲啲出嚟報告
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.1-c.w4004-13988738791.6.RWHGDB&id=38476730730
8根5大芯純銀 528

咩耳機用? 等包膠

UE900s
https://item.taobao.com/item.htm?scm=12306.1.0.0&id=533577791873
想問下有無巴打用緊呢隻悅耳DIY846 5單?

想知佢高中低音表現係點
動鐵低音唔太得就係人都知
但係咪真係啲評論咁講到無低音咁濟
同埋背景樂器聲中/高音出唔出?

https://item.taobao.com/item.htm?scm=12306.1.0.0&id=533577791873
想問下有無巴打用緊呢隻悅耳DIY846 5單?

想知佢高中低音表現係點
動鐵低音唔太得就係人都知
但係咪真係啲評論咁講到無低音咁濟
同埋背景樂器聲中/高音出唔出?

靚動鐵一樣有低音下潛,只係一樣冇咩力量感,如果評論係咁講,應該真係咁
想要低音,圈鐵好好多

我會推依隻
https://item.taobao.com/item.htm?id=542825122544

今日到手, 一個字 值

聲菲隻K3003係用30265單元,唔係30017,級數差好遠,睇評論覺得依間野有問題,所以唔敢買 而且出啲耳機個樣都幾柒,冇得比
不過用30017都唔會有K3003個級數既,希望你部耳機有令你驚艷既地方,如果唔係個30017單元都只係值依個價,可能係調音技術問題

聲菲轉左用30256?
定我俾佢扼左
買咗條銀線遲啲出嚟報告
8根5大芯純銀 528

咩耳機用? 等包膠

UE900s

900s用銀線

我會推依隻

今日到手, 一個字 值

聲菲轉左用30256?
定我俾佢扼左

唔見佢有話用30017,剩係話自己用美國娄氏單元,高明 30017成本最少都140人仔,通常都要200,450買兩個30017基本上冇可能
佢評論有人話佢係用30265,形狀係三角形,唔係正貨既長方形,依方面官方冇講,我唔知啦
買咗條銀線遲啲出嚟報告
8根5大芯純銀 528

咩耳機用? 等包膠

UE900s

900s用銀線

之前嗰條都係銀線 我希望做到tf10pro嘅效果 極度中意高分析力
前面po漏相講漏 有送多副銀色調音濾網 不過冇標清楚係咩走向

實際更換後有改變但唔明顯 我都係靠左耳換濾網右耳原裝先feel到聲係有分別

原先裝緊嗰對黑色濾網感覺人聲會貼少少, 銀色有咩提升我聽唔出 上網見有人話係一對人聲一對高音 咁我唯有估銀色係高音啦

聲菲轉左用30256?
定我俾佢扼左

唔見佢有話用30017,剩係話自己用美國娄氏單元,高明 30017成本最少都140人仔,通常都要200,450買兩個30017基本上冇可能
佢評論有人話佢係用30265,形狀係三角形,唔係正貨既長方形,依方面官方冇講,我唔知啦

我係6百幾果時入既

聲菲轉左用30256?
定我俾佢扼左

我係6百幾果時入既

6百幾又或者我呢啲舊版(7百幾)係30017嚟, 30265啲聲唔係咁嘅。我諗話30265嘅可能係佢冇揀30017版,新嗰啲係有得俾你揀用唔用30017.
https://item.taobao.com/item.htm?spm=2013.1.20141003.4.oeh1qQ&scm=1007.10011.70203.100200300000001&id=40775475879&pvid=f7857efe-0971-4c72-84b4-2eb1d380e1e0
6動鐵1動圈咁把炮

平民版Pandora Hope VI好似係
依類睇個描述 試驗性質較高嘅產品我就唔敢盲狙了

上網睇話動鐵因為結構問題放唔到入耳牛,係咪應該係伏黎,UP得就UP ?

我諗動鐵唔係入耳嘅話應該唔夠聲壓,純斷估
淘寶zs3 d賣家係咪基本都一樣?

我部胖子IE800 個右耳....佢縫歪左 邊邊位好多膠同埋毛剌
開頭以為只係柒少少,遠睇唔覺,不過成日搞佢近視好辛苦
無那那跌出黎,入面甩左其中一條線冇聲,想自己搞掂斷埋另一條
有冇人知點去郵局寄?程序係點
定係我比錢佢買過條上半部份算

我部胖子IE800 個右耳....佢縫歪左 邊邊位好多膠同埋毛剌

點攪到甩頭

點攪到甩頭

佢本身個蓋唔似係新,部份地方唔係平滑,完全唔似左邊 佢本身個角度錯左,所以右耳比左耳長左差唔多1mm
用左一個月有多都冇事,今日行行下拎出黎想望下果個瑕疵位,點知成個蓋都差D跌埋出黎,即刻塞返佢入去,冇事,今日手多,見佢打得開,想轉一轉佢個角度,第一次唔滿意,第二次唔滿意,第三次用力過猛

點攪到甩頭

佢本身個蓋唔似係新,部份地方唔係平滑,完全唔似左邊 佢本身個角度錯左,所以右耳比左耳長左差唔多1mm
用左一個月有多都冇事,今日行行下拎出黎想望下果個瑕疵位,點知成個蓋都差D跌埋出黎,即刻塞返佢入去,冇事,今日手多,見佢打得開,想轉一轉佢個角度,第一次唔滿意,第二次唔滿意,第三次用力過猛

隻野買左幾銀,唔貴既買過第隻玩喇

點攪到甩頭

$420,不過我仲有條鍍銀線$100

悅耳六單已收到,可能未煲,d 聲好實。
另外個插頭好利,依個位手工有d 差。

聽緊盧冠延同james blunt, 整體除左高頻差d, 其他都好過我隻klipsch x10😅
$100樓下有冇邊條最高性價比?
想慢慢入手 窮撚勿屌

聽緊盧冠延同james blunt, 整體除左高頻差d, 其他都好過我隻klipsch x10😅

邊隻6單黎?

邊隻6單黎?

過千果隻,應該係
$100樓下有冇邊條最高性價比?
想慢慢入手 窮撚勿屌

ZS3 加條銀線

點攪到甩頭

$420,不過我仲有條鍍銀線$100

淘仔800黎講,唔平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞