(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(14)

1001 回覆
184 Like 4 Dislike
你冇睇佢套「縮水情人」咩?
睇到興仔踢貓仔個頭果下有啲擔心會唔會踢到條友重傷或者瓜柴之後比人拉
Round 1
Fight!

想起呢首歌

https://youtu.be/JlUf7OvtvvQ
條囡好似有婚外情

不過佢當年真係女神
初時聽個名
我以為係亂馬1/2個作者

嗰個係高橋留美子
春巴加油,辛苦你啦,好文一定要留名支持
近排有d忙 少咗上嚟留言
但我有睇ga
終於由第一post追到live
好好睇吖春巴
推一推先
老竇就得
細路邊有力
阿興在前領跑,榮仔跟在身後,他感到奇怪,不知為何阿興會選擇沿著梨貝街向北葵中學的方向逃跑,要知道這一段路是一條大直路,根本難以擺脫身後貓仔等人追截,而且他還發覺當他們拋離貓仔一段距離的時候,阿興總是慢下來。

榮仔為之氣結,道:「阿興,我地依家走緊佬架,你搞乜鬼啊?」

阿興別過頭,回望身後一眼,道:「太快撇甩佢地就唔好玩啦!畀個希望佢地,等佢地追近啲,我地再爆一段,放心啦!佢地唔夠我地快架!」

榮仔急道:「佢地成六、七個人追緊我地,畀佢地追到,實唔會放過我地架!」

此時,阿興與榮仔差不多走到石排街與梨貝街的交界,一直回頭張望的阿興,臉色一變,急道:「榮仔,我地要走快啲喇!」

瞧見阿興現出慌張的神色,榮仔在好奇心作祟下,不禁扭頭回望,他赫然發現,有兩名臭飛踏著俗稱「子彈仔」的單車,在他們身後趕過來。

阿興與榮仔使出吃奶之力沒命奔逃。
這天放學,游大輝代表你為你中學的自強會分部出席完跨校會議後,本打算藉著送宛琳珊回家的時候,談談心事。他已經有兩星期沒有與宛琳珊單獨共處,聽成皇志說,那個叫做陸永祥的男生,很積極地展開攻勢,如果他還不急起直追,宛琳珊說不定會被對方追上手。可是其他人不通氣,硬要一起走。

尚興國道:「喂!『瀨屎輝』,你唔係住葵興嘅咩?仲咩行依度嘅?」

游大輝怒道:「你叫邊個啊?你唔係叫我啊?」

游大輝瞧見宛琳珊嘴角噙著一絲笑容,連忙解釋道:「宛琳珊,我已經年幾無瀨過屎喇!唔係…最少三年,對上嗰次阿媽生日,一齊去美麗華食自助餐,我食得飽得濟,忍唔住有半條痴住喺底褲到,咁應該唔算瀨喔?」

宛琳珊一臉厭惡啐道:「你都十六歲,好心你份人就企理啲啦!」

游大輝連忙申辯道:「我依家好企理架喇!最多都係底褲有啲跡啫!」

此時,他們走到石梨10座附近,聽到前方傳來一陣聒噪叫罵的聲音。

關國安道:「咁嘈嘅?前面係咪有人打架啊?」

朱思遠道:「唔奇喔!依排數字幫成日同真技安打嚟打去架啦!」

游大輝聞言,道:「嘩!啲臭飛打嚟打去,隨時會殺錯良民喎!宛琳珊,我地兜路行喇!」

尚興國眺目一看,道:「等陣先,最前面嗰兩個咪係阿興同榮仔?」

落荒而逃的阿興亦看見尚興國等人,立時招手道:「喂!阿國、阿安救命啊!」
之前好享受

但係一個故寫得耐,真係有啲攰

但係又想寫新故,又想完咗佢先,好矛盾
睇完

唔推
歡迎加入依個大家庭
終於有得出場了但係一出黎就係咁出醜
越廢但又多戲份既人
往往會出人意表產生奇效
宛琳珊又走人
廢事惹事上身
push
瀨屎輝
越廢但又多戲份既人
往往會出人意表產生奇效

聽完你咁講我覺得最後我會幫成皇志擋左一劫然後歸西
放心

依啲角色通常傻人有傻福
諗起 頭d電影個武內樹
越廢但又多戲份既人
往往會出人意表產生奇效

聽完你咁講我覺得最後我會幫成皇志擋左一劫然後歸西
放心

依啲角色通常傻人有傻福

咁就好了
Push push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞