(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(14)

1001 回覆
184 Like 4 Dislike
其實寫長故係咁,有好幾個由高登過黎既長故都係慢慢越黎越越少正評。留低正評既都係忠實讀者,雖然話正評數唔代表d咩。但你有超過一百個正評,入邊起碼有一半係由高登post 1開始跟著你,就証明你有一大班人由頭到依家一路陪住你支持你。都係戈句寫得開心最緊要,你可以試下休息一段時間好似隔離其他長故咁,我相信呢班死忠會願意等你。唔好俾寫故困住你原有既生活同改變你寫故既心態,如果唔開心寫黎都冇意思。我地會慢慢等你既春巴
我都係其中一個由2016十月追到依家既讀者
雖然睇咗你應該只有兩個月度,但係日日都會撳入嚟睇有冇update 唔好頹加油春巴
春巴加油!
雖然我唔係由第一個post支持到而家, 不過我一直都有追緊
不離不棄揮手
長故呢個超級馬拉松唔易捱
春巴辛苦啦 我都希望有多d人睇 你又有多d動力寫
我地先有得繼續睇
不離不棄揮手
春巴加油
我點都支持你個決定
丁老師狠狠抓著柳豔,硬要把她拖走,柳豔驚呼道:「你做咩啊?快啲放開我。」

丁老師兇巴巴道:「妳個賤人累到我無咗份工,無晒前途,無得教書。我頭家散咗都係因為妳,妳仲累到我老婆小產,妳害到我雞毛鴨血,我要妳還。」

柳豔掙扎著,喊道:「你想點啊?快啲放開我。」

丁老師迸裂出猙獰的笑容,道:「等我執番妳幾劑,之後再賣妳去做雞。」

柳豔大駭,拍打著丁老師的手,呼喊道:「放手啊!救命啊!救命啊!」

柳豔情急之下不斷掙扎,混亂之中用手抓了丁老師的臉一下,柳豔這一抓在丁老師臉上留下了血痕,丁老師吃痛,他惱羞成怒使力把柳豔推開。

柳豔的身後恰巧就是一條長樓梯,丁老師這一推讓柳豔失去平衡,人沿著樓梯向下翻滾。

砰一聲響!

柳豔的後腦撞在扶手欄杆上,她混身傷痛,滿頭也是血,更讓她震駭的是她看見鮮血不斷沿著大腿流出,耳旁彷彿聽見嬰兒的啼哭聲。

「唔好,唔好啊!」
董老師在街上不斷尋覓柳豔,此時他聽見柳豔的呼叫聲,他立時循聲跑去。

當他拐了一個彎後,瞧見丁老師推了柳豔一把,柳豔便朝樓梯拋飛,他欲救無從,眼睜睜瞧著柳豔滾下樓梯。

丁老師看到柳豔混身是血,心知闖下了大禍,立時拔腿就走。

董老師只是關心柳豔的情況,沒有對丁老師作出阻攔,他立時沿著樓梯向下走,當他走到柳豔身邊,柳豔已經失去了知覺。

董老師猛力搖動著柳豔的身軀,哽咽道:「柳豔,快啲醒啊!唔好離開我啊!」

此時一塊又一塊的火焰花花瓣從天空上飄落,有幾塊還落在柳豔身上。
ggwp
柳豔爸打
大家幫手比d支持 ,比個正皮樓主
BB冇左, 董老師可以埋單了
學姐無左個肚,之後發憤讀書入到大學
老董指證丁丁,丁丁坐三年
仆街丁老妖幾時坐監呀
我在自強會裡收到了楊鳳瑤的電話,楊鳳瑤哭道:「成皇志,你快啲嚟仁濟啦!學姐佢情況好嚴重啊!」

我聞言大駭,立時追問道:「豔姐發生咗咩事啊?」

「丁老師個衰人…推咗學姐落樓梯,學姐做緊手術,未知咩情況。」

我聞言腦袋一片空白,布正麗問道:「成皇志,發生咩事啊?」

我放下手提電話,道:「去醫院,柳豔入咗醫院。」

當我和布正麗趕到醫院時,我看到柳豔的瑞秋阿姨倚在丈夫的肩膀啜泣,楊鳳瑤則雙眼紅踵在發呆。

我上前問道:「楊鳳瑤,豔姐點啊?」

楊鳳瑤瞥了我一眼,搖頭道:「學姐仲未度過危險期。」

瑞秋阿姨瞧見我,她走上前來,掌摑了我一巴,道:「就係你依個畜生搞大咗阿豔個肚?」

在旁的布正麗幫腔道:「阿姨,成皇志唔係BB個爸爸嚟架。」

瑞秋阿姨怒道:「佢係阿豔嘅男朋友,個肚唔係佢經手,咁仲係邊個架?」

此時,董老師出現在我們跟前,他聽到瑞秋阿姨的說話,道:「我有可能係BB個爸爸。」

瑞秋阿姨聞言勃然大怒,企圖上前與董老師算帳,她的丈夫見狀,立時拉住她道:「瑞秋,依家最緊要嘅係阿豔啊!」

瑞秋阿姨被丈夫勸服,她狠狠地瞪了我和董老師一眼,道:「如果阿豔有咩事就唯你地是問。」

手術中的那塊燈牌熄滅,醫生和護士從手術室走出來。
瑞秋阿姨與丈夫立時上前問道:「醫生,阿豔佢點啊?」

「傷者度過危險期,但係BB就保唔住。」

董老師聞言雙目通紅,這時我亦說不出什麼安慰的說話。

手術後,麻醉藥的效力未過,我不想再刺激瑞秋阿姨夫婦,所以與布正麗一同離去,而董老師說他怎樣也要留下來,他要確定柳豔的情況。

離開醫院,我默不作聲。柳豔的事讓我很內疚,如果我不是與柳豔分手,她便不會遇上這樣的事。

布正麗道:「我知道柳豔出事,你一定會怪自己,其實你唔需要自責,推柳豔落樓梯係姓丁個禽獸。」

我頹然道:「如果我一直喺佢身邊,佢可能唔會搞成咁,佢退學唔考AL,我仲聽楊鳳瑤講佢同屋企人鬧咗交,搬咗出去住,依家仲發生咗依啲事,係我欠咗佢。」

「成皇志,柳豔係好可憐,佢遭遇好值得人同情,但唔係你做成架!」

我搖頭道:「頭先佢喺手術室入面,我同自己講,如果佢無事,我會用一生去補償,佢醒返嘅話我就同佢結婚。」

布正麗默然,半晌才道:「嗯,都啱嘅!人係要失去咗先知道要珍惜,我撐你。」
未射精已經聖人mode
咪喇,咁搞法真係寧願佢醒唔返
一次不忠,百次不用呀,之前咁呃大鳩志,邊可能咁樣都同佢結婚呀? 同埋結左婚楊鳳瑤咪死硬
唔好辜負布甸呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞