(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(14)

1001 回覆
184 Like 4 Dislike
留名,好期待發展,希望主角同布正麗有好結果
咁撚醒 唔見你自己開個故出來?
春巴唔好理d低能兒童
今年的陸運會在青衣運動場舉行,十二月的天氣較為清涼,同學們已經換上了冬季校服。

同學們分成四社,每個社以不同顏色去區分,我所屬的是紅社,自強會的成員只有曾倩萍與萬季常是紅社,曾倩萍穿上問同學借來的綠社運動衫,便走到綠社陪伴管佳莉(事實上有很多同學都會這樣做。)

好奇心滿瀉的萬季常纏著我,不斷追問我各種問題:

「會長,其實我幾仰慕你架!你樣貌又唔出眾、說話又唔玲瓏,再睇你個款都係啲窮鬼公屋仔,但係點解可以溝到咁多女嘅?我地校花榜上嗰啲女同學,都畀你溝咗一半喇。」

我聞言瞪了萬季常一眼,他獃了獃,再道:「咁…可能你諗頭多,多花臣,一定係咁樣。」

此時,運動場上正在進行女子甲組一百米跨欄初賽,我看到幾位參賽的女同學姐手姐腳,有女同學在跨越欄杆時,被欄杆絆到摔在地上;有些女同學索性把欄杆推倒再跑,看台上有不少同學見狀爆出了一陣哄笑。

萬季常見狀問道:「會長,聽講你中一至三成個kai子咁款,因乜解究升咗上中四,搞出咁多花臣野嘅,又同朱斌仔爭做大佬,又搞依個自強會?啲人話你踩波車仆街之後開咗竅喎,係咪真架?」

我點了點頭道:「係啊!你不如依家試下。」

「唔駛喇!我諗依招唔係個個人都啱用。」

過了一會,萬季常又道:「會長啊!你上年參加歌唱比賽,表現一鳴驚人,連植爺都讚你,但係睇你個款點都唔似咁有才華,其實你係咪抄歌嘖?」

我沒好氣地瞥了萬季常一眼。

此時輪到第二組的甲組女子跨欄,我瞧見楊鳳瑤與成敏研都有參賽。

「仲有啊!會長…」

我殊了一聲,道:「靜啦!唔好阻住我睇比賽。」

發令員鳴槍,一眾參賽者立時彈離了起跑線,這一組參加者的質素比上一組高出很多,曾奪多屆最佳女運動員的成敏研固然厲害,但想不到身形嬌小的楊鳳瑤表現也不遜色,緊緊追在成敏研身後。

成敏研以第一名衝過終點,而楊鳳瑤則緊隨其後,拿了個第二名。

儘管楊鳳瑤只是第二名,但我相信以她這樣的表現,要晉身決賽完全沒有懸念。
其實我唔介意

佢講出佢嘅諗法

我又講出我自己嘅睇法嘖

大家討論下

個故埋緊尾喇!

大家其實係咪好想完故嘖
連登其實都幾多天才兒童
春巴唔使理就得
想快自己出去搵d mk 叫春重甜短故
或者去紙言搵d 完左既故
嘩 屌你 你拖住寫?

由上年dse見到今年完year 1等升year2仲見你未埋齊

咁多人物,咁多條線,又要諗下點鋪排,未必下下有靈感,你估寫故咁易架?
屌 我dse即場度左個故啦
有幾撚難

想要咪攞去攞,一打唔洗找
嘩 屌你 你拖住寫?

由上年dse見到今年完year 1等升year2仲見你未埋齊

咁多人物,咁多條線,又要諗下點鋪排,未必下下有靈感,你估寫故咁易架?
有幾撚難

又要入黎睇,又要入黎屌,on9
Live
我唔想 我想一路繼續有文睇
我唔想完啊春巴
要完都寫晒三部曲先好嗎春巴
完左第一部批準你小休一陣
春巴唔好理d低能兒童
其實我唔介意

佢講出佢嘅諗法

我又講出我自己嘅睇法嘖

大家討論下

個故埋緊尾喇!

大家其實係咪好想完故嘖

超唔想完故呀!
其實唔想咁快完
慢出唔緊要呀
我地有嘅係時間
魔瞳我都等左幾年
又未夠老去死
慢慢無所謂
最緊要keep 到質素
寫完第一部

想完成個舊故先
條友鳩噏咪理佢啦
長故不嬲係咁
我又唔想咁快完
依個故對我黎講就好似真情
嘩 好撚勁
嘩 屌你 你拖住寫?

有幾撚難
咁撚醒 唔見你自己開個故出來?
唔撚益你呢條垃圾啦

我中作5**

你真係人如其名 9up 唔洗本嫁喎
下話
我諗邊個垃圾 大家都分到嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞