[航空]連登飛機膠討論區8

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
老母啲機咁亂
開始時又話整點心系列逐架命名,之後又store LCA又掉走LCD;LPH上完u-fly塗裝一陣又走左;佢地想點
有個可能好白痴既問題想問
點解飛機既路線,經常都要飛過D大城市上面?
保住商務客同時求變都係好事
管理不善
一早就應該要啦,不過其實都係死㗎喇,同啲同事行家傾開都係話cost base 太高,等俾人買起然後好似啲酒樓執粒咁全人類遣散再用新合約請過
因航第一樣要嘅嘢係要設計過Regional J
如果HU過787俾HX,覺得會開東歐
不過唔係之前有間cargo airline講過話俾747F定777F俾廚叉cargo飛咩
咁樣咪唔會好似為左嗰4隻787全新train過曬啲人
agger
頂住都係A330/787呢類Size飛遠啲
5J已經成部奴隸船咁款
我啱啱都有提過777F同747F
TZ之前咪用772 lo
明明點心系列唔錯
之後燒賣賣到唔知去咗邊又長期掂地
真係倒米
777X/321neo會有
諗起都不安
777X呢d長途機唔理佢la
而家24/293,42/265嘅333個J config真係你請我都不了
仲有而家呢幾興359/35K呢類中型客量長途機 最啱開CPH, DUB, IAD, 呢啲以前冇機型fit嘅航線
772應該仲衰過788/789
其實350已經係大型長途...
HX 330 好似一直都係自己搞
Airbus當年估計錯誤,認為啲人鐘意hub-hub,所以出380
而波音估計就啱左,人都係鐘意direct flight, 所以出787
如果787無爆鋰電池
燒賣仲喺度
LCN近日泊返之前燒賣封塵嗰個位,應該準備開工抬偈
就算787舊電出過事 去到而家都係好撚好賣呢下先好野 訂單都已經過千
380有少少marketing元素嘅
未有380之前 空巴個形象<<<<波音
老一輩點都覺得747定過其他機
明明嗰架可能係三手老爺742 (eg泰東)
依家對普通人來講 兩間都可以話平起平坐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞