[航空]連登飛機膠討論區8

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
冇辦法,始終老啦,而且789可以飛遠啲
QF始終都係用789頂744 死都唔用777
其實點解唔777

不過睇個樣飛香港應該都係長A380
可能會用789呢
但係好多時候都長期爆,而且789飛長好過飛咁短
佢等777x 咁到時就可以用flexible啲 又efficient啲無理由宜加買777 ?
咁380都係飛長好過飛短
btw 香港而家得E15,S23,N60,N62,N64泊到A380 除非QF轉用D212,D214(不過可能性接近0)
都要睇客量嘅,香港食轉機客都好
但有冇位泊係一個問題 唔通要泊勾它悲咩
連魚翅都攞龍仔嘅320客串TPE線
記得好似通常QF一走就要拖架BA過去
QF今晚air return
BA 日頭機到,成日拖去X位放到夜晚
BA 嗰兩班冇記錯係飛2315同2345

QF 嗰3班就飛20XX每班好似正常就差15分鐘,等客Delay 嗰啲另計,有時未必係A380,744/A330 都有機會,冇記錯係QF128 比較多機會係A380。

BA 最遲好似見過10點左右先拖到Terminal。
新世界搞商場
富豪搞酒店
娛樂設施唔知會唔會有5% 餐廳都56%
又唔使 X 位,D301 D302 一隻 BA 一隻 LH
成個機場有咩一個公司唔係因管理不善
D30x開左後 泊L位都少 唔X位
唔好講笑, 支那同台灣人係唔知點解, 去旅行一定要鳩買鳩行商場, 同埋香港係少數無消費稅既國家, 外國人會自動波覺得DUTY FREE一定平D, 但唔適用於香港獨立地區

不過真係唔好問點解, T2明明死場都仲咁多舖
遲啲T2重建
機場員工去邊度食飯?
學SIN咁起員工廉價飯堂LO

不過AA會話: 收皮LA你地班奴才, 有資格食飯咩?

做坡豬點好過做支那人.
我過T2係因為去完the arrival 之後想飲咖啡,但T1 Starbucks 太多人 同無pacific
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞