[航空]連登飛機膠討論區8

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
小道

EY入*A
呢個小道一年前吹過, 上個月又返吹.

因為EY又cut 機,又cut line. 其實睇SQ UA TK多,而且TK EY變直接競爭

Qatar 勁在入左破產共同體後協同大左,不過有惡曬攪屎棍
KE DL成個人版係道

不過都係A380嘅錯
Qatar 個case好好多, 無Qatar, OW中東亞非一大片空白. EK仲要燒住A380場market share.

OW係魚翅係俾中東三寶打擊個間. 咪由佢攪攪震.

等維珍澳洲同港航入埋就可以轉會
都係嘅,不過我講緊CX LH合作果單
HX可能跟HNA 入OW,CX轉*A,呢個風吹左好耐,VA入*A直接影響SQ同UA
廚叉入OW等破產
創會會員唔會走啦

SQ 係va股東嚟㗎,海航依家都未入ow
創會唔會走呢一個理論一早已經唔成立

你覺得自己賺多啲錢唔使同人分,定係人哋賺錢之後平分比你利潤會大啲?
講起錢,AI賣左之後都唔知會唔會係*A
ow有公司轉咗會咩?

我唔明點解你會覺得sq同va會撞,佢都好似有用va喺澳洲入面散客
Code share 同入盟兩回事,而且SQ MI TR 都有好多客源係去澳洲,入盟後由自己賺曬變咗要同人分
另,AC
Sq同va有咩航線重疊?
加埋呢期好頹
唔係重唔重疊嘅問題,問題係入盟後多左大量合作夥伴,如果真係攪合作,本身由SQ+MI/SQ/TR 嘅袋鼠線會直接比另外一間公司分薄,重點嘅係VA唔係一間由新加坡航空全資擁有公司,佢會賺少咗
CX 入*A其實好過OW
歐洲FRA ZRH轉機方便過LHR好多
況且LHR做翻O/D都已經大把客
美國SFO ORD EWR 再加埋遲d開IAD 都係UA hub
加拿大又有AC駁腳

係唔知SQ制唔制姐
坡佬麻鳩煩
自己一個獨家村啦
Cathay Pacific during the month of July and August 2018 is using Cathay Dragon Airbus A320 aircraft on selected Hong Kong – Taipei Taoyuan service, reflected in recent schedule updates. Following dates will be operated by Cathay Dragon A320 as CX472/473: 07JUL18 / 14JUL18 / 11AUG18 / 18AUG18 / 25AUG18.

CX472 HKG1545 – 1740TPE 320 6
CX473 TPE1845 – 2045HKG 320 6
其實果位巴打唔明SQ有幾想賺錢 同埋袋鼠線不嬲都係佢哋嘅其中一個利潤點
472 473 呢一對真係好正嘅組合,每日都有唔同機,但係點解變左320 明明台北係高loading
仲要暑假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞