Peak Design 入坑區 (2)

1001 回覆
23 Like 28 Dislike
sosad 成500

好彩冇買
請問tech pouch最平係唔係等官網折頭?
想問下everday 10L條帶越用越鬆係咪正常
Yes
垃圾帶
幾時pd先會出個再細D嘅背囊
中伏屌
唔好太full load
EDB20已經好細
Sling 10l又可以揹後面
5L 仲唔夠細咩
再細裝唔到野
我想要個背囊, 但我又覺得EDB20比較重同偏大。 如果pd有個10L左右嘅背囊,輕同細,我會即買
點解
10L咁撚細個backpack
同埋輕就一定冇乜padding
但20L 用得耐就覺得膊頭好唔舒服。 唔知pd幾時出backpack update
有冇人放dual plate? 買個quick release plate 先知係要用manfrotto mount
要舒服一定唔買pd,同價位最差嘅人體工學
唉,點會設計得咁失敗架
travel line舒服過edb少少 同埋有條有用嘅waist bell真係差好遠
冇一個袋係完美嘅,我用得最多都係edb20
始終方便得黎又靚仔,放電腦又得,插上pelican 又得
我見到個重量+容量已經
手痕入左capture v3, v2有冇人收?
唯有望佢出travel line咁嘅樣,但20L容量
試左個travel bag,真係唔係舒服好多
講真要背面一大格拉開就唔洗買佢啦
F stop好早已經岀左呢個設計
仲靚仔啲
Everyday backpack 20L 女友用
30L 平日返工用
Travel Line 45L 去旅行用
Everyday sling 5L 女友平日用
10L 平日出街用
每個袋固定一個clip
TravelLine 2個clip
用緊X-H1 + Clutch + Shell
Slide/Leash/Lite 各一條
Everyday fieldPouch 兩個 (去旅行放passport + 夜晚出街食飯用 同女友一人一個)
有個tote, 不過已經無用....

諗緊買唔買ProPad 因為已經掛爛左兩條皮帶...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞