Peak Design 入坑區 (2)

1001 回覆
23 Like 28 Dislike
您嘅問題
窮記淨袋已經3k,未計d 細袋

而家我3k4 買齊晒大袋同想要d 細袋

不過想問以往ks 出貨準唔準時?
準 舊年訂everyday backpack,話聖誕前到就真係聖誕前到

有無手足可以幫手買tech pouch同camera pouch?
單買呢兩件野都要30usd運費
用轉運啦!上網搵下d轉運資料!
我8月21日係官網買Sling, clutch, strap lite 同 capture,8月30號就可以攞。運費都係HK$100。
I can
有無巴打咩背囊用capture
會唔會咩到個背囊側埋一邊
相機連鏡 1194g,用緊普通porter背囊,無胸前扣帶
其實有無鋪頭有得試用capture同Slide Lite
好,試下再決定
今日去完星際睇EDB,諗緊20定30好
30咩落太大舊樣衰,但20又怕唔夠裝
巴打點睇
利申,平時帶開6D2跟支16-35同24-105
20L怕去旅行唔夠用
我得170
所以買20L

用富士無反都ok

您得一機兩鏡ok ge

唔夠高咩唔起30L
齋放呢幾樣嘢sling 都夠
睇你去旅行仲會袋乜
例如袋件褸少少野食
加下其他立雜嘢
我買左20l 覺得唔夠用
又廢事又買又賣
逼自己袋少d 嘢
唉,我得170,咩30L又好似龜背上身,但去旅行20L認真唔夠裝
你係剩帶一個袋去旅行? 咁30都唔夠用啦
20L 放當日要用既野ok喎
30L對矮撚真係不了

利申,矮撚
我去旅行會拉喼,20L始終睇落好少空間放相機以外既野
呢排有無 Code 可以平
https://www.youtube.com/watch?v=pYnT1f9jyKk

2 New Duffels in the Peak Design Travel Line
其實有無巴打係買左30L而後悔
65L都仲用咁既肩帶,應該孭半個鐘已經叫救命
(其實去到咁既load真係開始要用有轆Peli case)
我就係因為咁而買30L,上個月去旅行都夠用嘅,有啲空位走盞
一機(上埋鏡),2鏡,一閃(加少少配件)
個袋頂部有時放下水/遮
仲可以撐大少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞