Peak Design 入坑區 (2)

1001 回覆
23 Like 28 Dislike
其實打爆左個10L 已經係負重極限,再重真係搞唔掂
一機两鏡加啲雜物行半日膊頭已經爛左
都好少塞到滿 主要係放A4 Size會摺角有D麻煩 有時想帶Notebook (14吋) 出門口又要執入第二個袋
放日常野係唔多夠位
但messenger 吉袋重sling差唔多成倍,再放notebook
淨袋成KG係重D 不過Sling放唔到A4 Size真係唔太方便
機/鏡同Notebook都係二揀一應該無事嘅
Thanks 兩位巴打
官網買左backpack bundle 等緊送貨
我去日本 a7riii 加35.4z+85art+50art
仲有多部15吋macbook 都無咩野
想問下舊個塊 standard plate 係咪都用到係 capture v3 ?? THX
加埋個袋應該過5kg?
10kg
斜孭10kg
都唔係好辛苦
想問下舊個塊 standard plate 係咪都用到係 capture v3 ?? THX

係,但v3 plate唔可以用喺 v2 capture
感謝巴打
有無ching 買來行山用 ?
個倉轉左去深圳

快件在【深圳南山前海灣花園營業部】已裝車,準備發往 【香港新界青衣中轉場】
各位ching 好!睇左大家既留言,我早兩日係官網買左Sling 10L 同 Bread and butter bundle (包Slide Lite, Capture 同 Clutch) 。期待收貨!不過美國FedEx 效率真係好x慢!等到頸都長!

另外,PD 最近俾仲左個 discount code “Baggypants” 買袋可以減US$20 ,應該仲用到!
好!收到!謝謝!
好快到貨,3日 個袋好正,但呢幾日天氣都唔係咁好,過兩日先出去影相 😂😂
平時唔袋相機會唔會拎泥出街/返工
你個 code 都減唔足 US$20...
反而另一個 code 包9折:off100
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞