Peak Design 入坑區 (2)

1001 回覆
23 Like 28 Dislike
有無巴打知個黑色扣邊到買
sony/canon 跟機送
canon好似有三角環加膠散買
【相机背带孔转换扣三角环适用索尼微单富士佳能单反肩带接扣环配件】http://m.tb.cn/h.371MpP9 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥KlyDbg8hOWn¥后到👉淘♂寳♀👈
我個tracking 都係10月8到香港
用usps
未收到+1
我都係用呢個plate,我想問Joby gorilla 3K 個腳架係唔係兼容唔到?一定要拆個plate先上到?
$680usd
Joby果個plate好似係特別唔同的(梯形?)
你可以將個粒豆裝係plate粒螺絲度
係梯形個隻啊
即係唔用peak design 原本個plate,直接上joby個plate,但將粒豆放係螺絲位度夾實佢?
咁樣做穩唔穩陣?
巴打想問下個Everyday Messenger 15好冇用
我之前咁做然後條繩印左個痕係果塊plate塊膠度
所以最好唔好
Capture 跟個standard plate有無得當腳架快拆?
屌,買完一set先醒覺 好似分開買dual plate先得
推!有無巴打可解答?謝謝
睇你用來做咩
外拍日常ok當輕易攞到1機4,5鏡岀街,但你覺唔覺重都係一個問題
如果1機1鏡或2鏡咁你都係13 or sling
至少我上次去柬蒲寨1支2470,1支碳纖維腳架,iPad Pro ,1支1424, 5D markiv加accessories 揹到我仆街,因為冇得抖
我以家係台中用backpack中
上面巴打嗰個就係standard plate 可以直接用arca swiss 波頭
thz bro
我去日本都覺得還可以 35.4 50art 85 art a7riii 加支閃 再加多部15吋macbook 加多支腳 都好輕鬆 巴打好熟口面
利申 15吋message tote 5L sling 都有
收到!唔該巴打!
即係我每次上腳架每次都要拆個plate
唔用長鏡咪左右掛帶
用joby都唔可以用太重嘅鏡
都好d
standard plate個梯型好似唔夠高
但hold得實就算

唔該巴打
小心唔好夾到條繩
一夾就斷
斷姐
唔係成部機跌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞