Peak Design 入坑區 (2)

1001 回覆
23 Like 28 Dislike
你買咩款袋減唔足US$20?
應該連Sling 5L都減到US$20 比9折抵喎
巴打住美國?
官網送貨包裝好差, 就咁薄紙箱裝細件貨, backpack直頭得本身個黑紙袋
送到黎又爛又多塵, 好彩個袋冇花
我係香港架!我用轉運運黎香港,計過就算連運費,平過係星際買!

包裝差?唔係化!話晒都千令蚊個袋,就算淘寶買十幾蚊野都有個盒,易碎品仲有泡泡包啦!等我收件睇睇!

講開講!美國FedEx (Ground) 好唔掂,由加州Peak Design 去Oregon個轉運倉,係隔離州都要4日,到每一中途站都停一晚。不過要平就無辦法哈哈!
佢個倉唔係美國喎 點解要用轉運?
我上星期二買,佢深圳用順豐運過嚟两日就到
個包裝仲差過淘寶
你運費埋單幾錢?
官網直送要二百幾
根據官網,佢地係其他國家都有倉,會根據買家地址決定由邊個倉寄俾買家,咁香港應該由中國個倉寄出!

運費方面,我用個間大概收我$100-$110!因為官網係價錢越貴,運費越貴!我覺得有少少搵笨。一般都係根據貨品重量計價。根據佢shipping cost table,買capture International shipping Asia已經要US$14.95,個capture 重84g ,1磅都唔到,當1磅,轉運頂盡HK$18-22。
咁都平幾多下
但佢呢種包裝轉運送到嚟唔知會變成點

btw sling配capture 感覺有點危險,部機係背後fingfing下
反正斜孭方便轉前,都係放返入袋算
我都無眼睇!如果我呢個星期攞到,影上黎俾你睇!

呢代Capture無左安全制好危險,所以我諗住收到貨之後放出黎,我買bundle 其實都係想要條strap 同clutch哈哈
個鎖擰90度就lock住啦喎?
不過我會扣埋條strap去袋當安全繩用
我係網上聽到有人扣係皮帶去行山,一彎身,high 到制,部相機跌左落地
佢冇lock到個鎖, 個肚腩壓到個制咪鬆開
擰90度lock住就壓唔落去, 又唔算麻煩
比次機會佢啦
其實無論個lock 點,我都打算放架啦!對我,capture 好似無咩用。哈哈
我買一個sling5l,一個backpack30l
用轉運冇問題
有冇巴打放全黑30L
我用pd 20L backpack

用兩個capture v2

雙龍出海

好好用喎
見有page賣20L $499, 騙案feel
Carousell ?
peak design 個shell cover 有無人用??
a7ii 1635z 用small 定medium
small shd be enough
係官網買野,香港通常幾耐會送到,使唔使好耐?
前排買咗個 peak design 30L 全黑背狼
發覺勁易整到個面有D白色野 同污濁
請問大家點清潔
黑色隻料唔掂,如果唔係實買黑色
即係我中咗伏? 有冇得救
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞