[I/A] Marvel Future Fight [15] Avenger 無限之戰之3週年更新 歡迎新手同老手回歸

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
1-8章打得到既生體,升T2材料減半
少少俾新手爬文嘅提醒
睇d攻略點評論一個英時,唔好就好睇d排名,或者睇人地講op/fair/trash就算
睇埋、或者問下人地嘅rationale係點 (用黎玩咩mode? 手動定自動? 用咩做衡量點?) 同你需要嘅嘢係咪一樣?
新手 中手 同老手嘅睇法同需要嘅英都好不同,集中玩嘅模式又有不同,再加上個人喜好、當時嘅version,其實俾個建議真係會有不同。
想問下 琴 係要買xman 6600個個包先可以有?
定都係要升哂先有 ?
係買完6600 之後5隻升晒T2先有
解鎖琴要升曬5隻上t2,而萬磁係其中一隻,要買6600包先開到
一件事兩面睇

首先我唔反對用縮寫,但睇情況,常用字冇問題,但而家係講緊人名

其次,有巴打講左,唔係個個都知道角色中文名,而家仲要用英文加埋縮寫,如果真心想新手老手討論,我期望係大部人都可以交流

第三,閣下用字較有攻擊意味,所以我會有較大反應,例如: 圍威喂
從來一件事有人喜歡有人唔喜歡,我都冇阻止你地去講,唔通我又話你地圍威喂去講?

最後,語言用於交流,愈用愈簡冇問題,但縮到得部分人用,部分人唔明的話,係咪應該值得反思

大家黎呢度尋開心,我唔再回應呢方面既野
叫7184囉,巴哈興
能攻45%
Thor件新制服好勁
咁都係四字近音啊,唔係叫奇博/奇士嘛
ching 佢討論緊個網
唔係我打
唔好盲OK?
原來我隻Thor仲未升滿D技
Qs dr/ds 都明 sr係咩
對於玩中文既人 係難明d
我玩左3年, 好反感呢D叫法
唔明有幾難諗
上面有位巴打講左原因

淨係doctor strange已經見到兩個叫法
又dr又ds
係咪真係要懶到咁
你咪去屌人用lol lmfao TGIF
睇下有冇人理你

Btw 係咪真係難到咁
你咁大反應做咩, 你咪繼續用
又LOL LMFAO咁做乜鳩
講下都唔比, 論壇唔係用黎講野?
SORRY, 眼殘...
LOL果D唔同, 一來普及用法, 第二而緊講緊人名
用SHORT FORM都算, 仲要唔統一
算, 唔撚想講
大家繼續
唔緊要 大家討論下啫
見你地圍威喂話憎short form
唔想其他CHING怕左就唔用
網絡文化不嬲係愈推愈簡
what's up -> wtsup -> sup

你接受唔到都唔好阻其他人嘛
一件事兩面睇

首先我唔反對用縮寫,但睇情況,常用字冇問題,但而家係講緊人名

其次,有巴打講左,唔係個個都知道角色中文名,而家仲要用英文加埋縮寫,如果真心想新手老手討論,我期望係大部人都可以交流

唔明咪問 做咩要話反感人用SHORTFORM?

第三,閣下用字較有攻擊意味,所以我會有較大反應,例如: 圍威喂
從來一件事有人喜歡有人唔喜歡,我都冇阻止你地去講,唔通我又話你地圍威喂去講?

你睇清楚個TIMELINE先啦
你有較大反應 我先講圍威喂
其次冇 用SHORTFORM嘅人 話人用LONGFORM
係你LONGFORM撚屌人先-> ''我玩左3年, 好反感呢D叫法''
由始至終都係你大反應

最後,語言用於交流,愈用愈簡冇問題,但縮到得部分人用,部分人唔明的話,係咪應該值得反思

一開始實唔明架
問一兩次一定知
加上又唔係難明
你唔接受新事物冇法

大家黎呢度尋開心,我唔再回應呢方面既野

唔好再柒落去了
sr=Sharon Roger =小美 好似係
Btw hela 524252425242打SL反派好好用
3技可開可唔開
Btw 屎叉=地獄風暴?
強尼=惡靈戰警?
用1M換一百張過關券
再黎打返組隊 應該都仲有賺
我有萬鳩幾張 我諗呢世都用唔哂
我得返800幾都驚唔夠用
但佢講到大堆人都唔明
用到好難溝通
懷疑佢匡智會出生

BTW SR即sharon roger
有人會叫sharog/小美

我明玩中文難明d
我只係想大家接受大家
上面QUOTE都見到佢地屌SHORTFORM
我覺得大家有大家用
唔需要圍威喂QUOTE黎話人
巴打岩岩開始玩?
如果係冇計,唯有掛多啲機,順手升下lv都ok
玩後D你就知攻唔係大哂
生存力仲緊要
唔係 之前玩過 重玩左2-3兩三個月了
以前有排隻game冇咩更新,日日掛同清任,拎下每日獎勵
儲儲埋埋啲野家陣玩番就有用

咁樣夠後未?

Hela 買埋制服T2埋都覺得最盡去到2線頭
講到尾最大機會都係做工具人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞