IT界討論區:(25) 消失的討論區

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
究竟有幾多人underpay拉低個mean
mean 係18, 當係normal分佈即係有一堆人20, 有堆16
fg 20k?
勁果浸一出黎就入左infra同security
就算係16年人工都有20k左右
人地gpa高你0.2可以袋多你1k
葡萄都冇用

冇得assume all p狗
當你試下睇science就知咩事
mean 14k
median 12k
個個人都做唔同工種
識英文即係要同五十幾歲鬼佬executive 吹得到水嘅英文程度啊
傻仔
in 過apple ,係ABC interviewer 所以全程英文
in過go animate, 都要全程英文
最後無take offer 入左間vendor做
IT狗英文真係唔洗好
同鬼佬吹到水
用到英文present同debate自己idea就得
writing都係寫到下基本doc同report就夠
呢間長期都請人
應該係要求高 唔啱就兜走
而家fg漲左價 唔係壞事
係想鼓勵d有年資既人上去追求更高人工
騰更多空間比fg發展 大家有位學野做大個餅姐
同埋呼籲fg咪撚比人亂咁壓價都頂上去做
真係冇心撚狗

最緊要提醒返大家
要自己評估自己斤兩
叫價要企定
叫唔到就反省自己
唔係反省人地
留意返上兩個post名
樓主話咪再鳩吹人工嫁 所以係你地唔岩
唔識講煲冬瓜
Ching 邊到聽番黎?我識既呢一兩年都係15-20,真係好小聽過到20
其實fg人工高係好事,但係因為大量既I.T job 出現,但真心一日唔改變香港人唔當I.T係專業既感覺,d project 價升唔到,起薪高都冇用,又係好快到頂
請問呢到有冇Ching請summer internship?
小弟今年year 3 major in CS and Math,所有fundamental 既CS course(e.g. data structure, oop, algorithm, computer organization, os, discrete math, linear algebra) 都上了。小弟做過既project都係用C++,Python或者Java。
佢地dept head 講,唔知真定假
Professor lam你都識
Adore
不過佢實有甘大吹甘多,HA都係請緊18-20
HA second
不過我見過既人入面.CITY同BU呢2間出親都係垃圾咁濟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞