IT界討論區:(25) 消失的討論區

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
巴打寫緊乜
點睇c# .net
唔怕outdate?
有啲混亂
你地講既mt 係management trainee?
唔係bba既野黎咩, 可以再管返it人?
定係講緊it 既graduate trainee?
點會out呀痴線
你window server+.net+sql server成個組合咁屈機
唔OUT都WIN唔到JAVA/OPEN SOURCE PROJECTS
.net core 依家叫做死死氣變成open-source,但已經太遲,
spring + docker + embedded tomcat 已經屌打佢唔知幾多個世紀。
community 遲終差人一大段。
做緊vendor
勁撚多野做
成日ot
d code係咁9寫
行到就算 好撚辛苦
但老實講java 同 c#我都有寫
c#個感覺係比java好好多
java太多 customization某程度上我每次想做新野都好大effort去research
c#一言堂快好多冇乜好research就咁睇official doc就得
Bba可以管it
有啲MT programme係aim CS人
直上IT team head之類咁
做vendor未o過t
轉工啦
巴打vendor都唔洗ot咁正
做唔曬都走?
做唔曬d呀head會叫我做埋先走
工作量從未試過需要OT
mt 咩major 都報得
同係唔係BBA 冇關

你查msdn已經解決到你大部份問題
Java 真係不了
而家android仲要有kotlin
可以直接收呢隻垃圾lang皮
數major但係讀左最common 既CS course 例如 discrete math, algorithms, oop, comp org, OS等等,fg會唔會都係無cs major咁高 假設有一年做vendor公司intern經驗
3.5年可以點樽頸...
AP 升 SA 已經係一個大增幅啦
SA 再上就真係睇個人造化喇
想問下p 轉 ap有工作上會有咩唔同
利申start up p仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞