IT界討論區:(25) 消失的討論區

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
at least 18k
甲骨文仲有個濕OrcaleDB
堪稱地表上最難用RDBMS
oracledb真係仲衰撚過ms sql
幾時執柒左佢
連免費版都冇
冇分別
基本上得SA先會有唔同
除非你拎緊5,60k
如果唔係幾難稱得上係樽頸位喎
P 仔AP 都係聽SA order 做野
不過AP 會Expect 你醒小小
派完job畀你自動波, 唔使又問長問短又驚死你做錯咁
不過而家都係兩三年就升ap
有一部份仲係烚下烚下
要教埋佢做, 做完又要review
懶啲睇小陣畀佢直上U 場都炒死晒
你自己做啲成績交吓功課俾人睇你掂嘅先啦
好多公司唔係行scrum
唔係話SA 好得閒
係唔REVIEW 唔得... 有啲AP都係亂鳩咁黎
上到U場先有問題咪又係畀人屌死, 有啲公司QA 惡過狗

PEER REVIEW 如果兩個p你自己review 都唔係好穩陣ja wor
我就通常自己硬食既
老細user 走埋黎屌
唔通話唔係我做架, 我下面個P仔寫, 唔關我事
然後轉個頭六點鐘佢走撚埋, 留返自己一個ot執屎
都唔知佢地係咪計埋bonus / 13個月糧落去,
正常FG 出去做, 大部份公司都係開16.5-18k
Maths 都有18k
第一份工做 In House SQL Programmer 會唔會太頹?
前途自己決定啦,唔好羨慕其他人點解人工好過你就得
我開始分唔到有幾多真心幾多假膠,我係連登請人真係個個都開18k以上,最高開22(大部分冇degree 但做左半年野至一年)
我係u 出既job ads 黎既fg 就平小小,14至18都有
不過平心而論,連登果班又真係水平高小小,無論skill set 定theory
所以人工多少,真係睇你自己有冇料啦
如果我可以證明我好廢都搵到一個20k 同一個23-26k offer
成日話人人工高嗰啲係咪就拿收皮?
其實搵幾多真係睇你牙力啦
我咪又係冇乜料都搵到avg個價
Sql server 屌打緊mysql同oracle db啦
又平
我而家呢份都係
一黎就擔張櫈仔坐係我隔離慢慢教
而家都係講2句就算 除非新野
Push之後check下有無做錯野就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞