今日去考mock 點知變學念力讀書

586 回覆
456 Like 7 Dislike
下 我覺得份英文mock出得有啲怪
可能係我問題啦

見到paper3 b2個task8都知中伏

唔理佢task8點啦
Task9,10都出得怪
仲有成段錄音係咁he sucks she sucks
Reading我覺得佢出得簡單
但listening真心奇奇怪怪

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170111/56160600

精神科醫生曾繁光指有關說法屬「假科學」,笑言「恕我孤漏寡聞」。

他指,人在緊張時血管會收縮,皮膚冒汗,故感手腳冰冷;只要深呼吸放鬆,由於出汗減少,血管擴張,手腳自然感暖意,「呢啲係正常生理反應,唔需要講咩電磁力。」他又認為事件對考生有利,「訓練吓佢哋(考生)critical thinking、獨立思考,或者睇完笑吓放鬆吓都幾好。」
腦科醫生黃震遐則稱,從未聽聞人體可控制皮膚產生電磁力,「人體無一個系統有咁嘅能力」。至於「提升五感」說法,他稱的確可透過訓練提升其敏感度,「香水師傅嘅嗅覺或者會較正常人靈敏」。惟他又指,「如果係蒙住眼、關閉咗視覺,但仍然睇到嘢,呢啲係超能、係無可能。」
教育局表示,已聯絡涉事學校了解事件,提醒校方向學生發放外間機構的資訊前,應先了解機構背景、經驗及活動詳情;又呼籲學生如有需要,應盡快通知學校,以獲取適切支援。

班教徒同打手仲唔出黎回應下
屌,在場
'唔好信!!7個月後你地返來喊住搵我,我會原諒你地'
屌你老母都on99

https://soundcloud.com/saberhusband/diu-nei
this

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170111/56160600

精神科醫生曾繁光指有關說法屬「假科學」,笑言「恕我孤漏寡聞」。

他指,人在緊張時血管會收縮,皮膚冒汗,故感手腳冰冷;只要深呼吸放鬆,由於出汗減少,血管擴張,手腳自然感暖意,「呢啲係正常生理反應,唔需要講咩電磁力。」他又認為事件對考生有利,「訓練吓佢哋(考生)critical thinking、獨立思考,或者睇完笑吓放鬆吓都幾好。
腦科醫生黃震遐則稱,從未聽聞人體可控制皮膚產生電磁力,「人體無一個系統有咁嘅能力」。至於「提升五感」說法,他稱的確可透過訓練提升其敏感度,「香水師傅嘅嗅覺或者會較正常人靈敏」。惟他又指,「如果係蒙住眼、關閉咗視覺,但仍然睇到嘢,呢啲係超能、係無可能。」
教育局表示,已聯絡涉事學校了解事件,提醒校方向學生發放外間機構的資訊前,應先了解機構背景、經驗及活動詳情;又呼籲學生如有需要,應盡快通知學校,以獲取適切支援。

他指,人在緊張時血管會收縮,皮膚冒汗,故感手腳冰冷;只要深呼吸放鬆,由於出汗減少,血管擴張,手腳自然感暖意,「呢啲係正常生理反應,唔需要講咩電磁力。」他又認為事件對考生有利,「訓練吓佢哋(考生)critical thinking、獨立思考,或者睇完笑吓放鬆吓都幾好。

樓主好撚慘
留名

呢句真係
睇上一句都仲諗緊學到乜
在場考生
叫人痴個2蚊銀落額頭真心on9 明明係靠面油痴住
仲要咩吸氣呼氣
最慘有個細路比佢推出黎話示範蒙眼睇野
成班人都好似邪教 嗰個koten直程係痴撚咗線

仲有無花生
定係要等7個月
佢真係痴q左線
屌你大笑
原來呢條含家祥癲過以前咁多

[black]前員工留名[/black]
原來呢條含家祥癲過以前咁多

[black]前員工留名[/black]

透露下啲內幕野啦
我十幾日前已經呢個係講故台post, 我入黎認錯的
koten我屌你老婆
留名
不得不留名 以前有補過
估唔到條友依家癲撚左

我都補過,幾年前佢都正正常常,都學到野
而家做咩
公開考試二變一可能令香港大型補習社愈黎愈難做
英皇收緊皮 現代總算都上左市cap水頂住
遵理就一個救全家?!
好似多左中小型補習社掘起sell小班貼心教學
唔排除純補習利潤唔大就搵新財路
提升專注力五感呢d聽個名咁吸引 食到第一水都肥仔 大茶飯黎 仲要打住中國香港名號 一睇就知係紅色投資者想食呢轉水然後搵十仔間野做途徑因為補習社算有名氣
遵理就一個救全家?!
提升專注力五感呢d聽個名咁吸引 食到第一水都肥仔 大茶飯黎 仲要打住中國香港名號 一睇就知係紅色投資者想食呢轉水然後搵十仔間野做途徑因為補習社算有名氣

你見到佢其實有同大陸合作,之前係廣州好似搞過mock
遵理就一個救全家?!

你見到佢其實有同大陸合作,之前係廣州好似搞過mock

無咩留意 我補十仔都n世前
咁睇都幾似呢個中國版hsp training引入左一大堆紅色投資者 十仔都幾有生意頭腦 明知hsp training係中國同香港無外國咁出名就借2016年尾既免費mock 宣傳先 唔理好醜 至緊要make noise 第一批人梗係免費 宣傳作用
好明顯係痴撚咗線啦...我有朋友報咗,聽聞佢地有叫埋細路仔黎上呢個課程,好變態
你估koten條仆街遲d會唔會話啪啪啪有助轉考試運,氹d女學生落搭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞