今日去考mock 點知變學念力讀書

586 回覆
456 Like 7 Dislike
你班“叻仔”,
自己無見識都算,仲要扮有智慧。
有同學當日在場,本人都在場,親身體驗過,無興趣咪唔好報啰,又唔會少塊肉,硬食俾你地問候人地全家,真喺忍你地唔撚住!
喺個社會裡面,只要有任何人和事比你地更加優秀,更加突出,你地都只會攻擊,仲要只會言語攻擊,除咗開個版扮曬有型,又以為自己好叻咁喔。同學肥啲你地又吠、阿sir唔靚仔又吠、唱歌好聽但唔靚女又吠、拍戲好但唔夠你高又吠,無見識無智慧無禮貌,乜撚都無,學咩人扮有料?
國外一直都有關於提高專注力的訓練,國內亦有最強大腦,訓醒未啊“叻仔們”?
koten喺神化又大脾氣,但喺堅有料。nixon喺on9,但喺有料。
你地呢?咪剩喺得把聲啰!

唔好偷換概念
國外有科學根據既專注力訓練
係練唔到透視同念力返黎

如果個課程淨係訓練專注力
但唔堂堂正正宣傳
走去搞咩念力腦電波透視
你叫人點唔質疑佢?

唔知你有無聽到講解啦,我都唔係想學透視,如果係學念力學超能力我都唔會報。我有興趣學嘅原因只係想提升專注力同學習能力,幫助考好個DSE

而對於你所講嘅透視念力,我相信係存在,如果你有睇過星河 FB 果幾條片。我就唔信十仔可以聯同 National Geographic 同埋 Discovery Channel 做假

講多無謂 你都係番火星啦

特登睇下個2條片, National Geographic 個條我就覺得係真都冇咩出奇, 但係入面完全冇證明到呢d萬中無一嘅能力可以練返黎, 用一個不相干嘅例子去暗示你training嘅極致可以去到咁已經係誤導啦
Discovery Channel 個個網上大撚把人話佢fake 就算係真,都唔等於可以練到,亦都同專注力無關

送多條link
http://hd.stheadline.com/culture/culture_content.asp?contid=143766&srctype=g
 上世紀七十年代,以色列的蓋勒(Uri Geller)聲稱擁有超能力,他經常上電視節目,表演念力扭曲湯匙,引起全球轟動,史丹福兩名心理學專家對蓋勒進行測試,竟然都給騙倒了。結果,最後由一名叫做James Randi的魔術師,憤怒地用魔術手法把蓋勒的超能力把戲逐一拆穿。奇怪的是,蓋勒至今仍活躍於娛樂界,不時參與《下一個蓋勒》等「超能力比賽」活動。

蓋勒近年聲稱,他不否認魔術能做到他做的效果,也承認自己有時使用了魔術,不過,他的話有如魔術般狡詐:「但我可沒說過自己沒有超能力。」近年他不再強調超能力,反而聲稱自己是一個「神秘客」。他有一次回答兒童提問說:「好吧,如果你要問我,那我告訴你,不要學超能力,好好讀書,考進大學,完成自己訂下的目標,這才是你應該做的事。」

推呢個論點
我兩年前都有比中學叫去參加,學校啲老師都以為個mock係青協搞,完全唔知實情係比呢間爛鬼補習社騎劫左
入到考場係咁播間野啲宣傳廣告,又派MC筆又剩,唔知做乜柒
事後解卷做作到死,扮到懶係野好多神招咁,好彩考完夠grade有錢攞返
一個字:伏!

講多無謂 你都係番火星啦

特登睇下個2條片, National Geographic 個條我就覺得係真都冇咩出奇, 但係入面完全冇證明到呢d萬中無一嘅能力可以練返黎, 用一個不相干嘅例子去暗示你training嘅極致可以去到咁已經係誤導啦
Discovery Channel 個個網上大撚把人話佢fake 就算係真,都唔等於可以練到,亦都同專注力無關

送多條link
http://hd.stheadline.com/culture/culture_content.asp?contid=143766&srctype=g
 上世紀七十年代,以色列的蓋勒(Uri Geller)聲稱擁有超能力,他經常上電視節目,表演念力扭曲湯匙,引起全球轟動,史丹福兩名心理學專家對蓋勒進行測試,竟然都給騙倒了。結果,最後由一名叫做James Randi的魔術師,憤怒地用魔術手法把蓋勒的超能力把戲逐一拆穿。奇怪的是,蓋勒至今仍活躍於娛樂界,不時參與《下一個蓋勒》等「超能力比賽」活動。

蓋勒近年聲稱,他不否認魔術能做到他做的效果,也承認自己有時使用了魔術,不過,他的話有如魔術般狡詐:「但我可沒說過自己沒有超能力。」近年他不再強調超能力,反而聲稱自己是一個「神秘客」。他有一次回答兒童提問說:「好吧,如果你要問我,那我告訴你,不要學超能力,好好讀書,考進大學,完成自己訂下的目標,這才是你應該做的事。」

推呢個論點

啲弱智不敢面對
( Show Blocked User - 路迪 )

😑
( Show Blocked User - 路迪 )
呢條仆街既打手開始出現 koten 你做咁多缺德事怕唔怕報落個仔度?
無聊去左𥄫下k oten同nixon喺星河啲介紹
廢到
咁樣就可以教補習 讀art同sci嘅同學仔洗乜驚失業
又念力又透視咁撚勁???咁仲洗咩估補習,係就過大海啦
7月星河獨立日
Call齊班fd齊加入
力臣有技有神力
實OK嘅KO十
星河攞去做poster 喇
7月星河獨立日
Call齊班fd齊加入
力臣有技有神力
實OK嘅KO十

改一改
7月星河獨立日
Call齊班fd齊加入
歡迎各位同懺悔
萬壽無疆KO十
7月星河獨立日
Call齊班fd齊加入
力臣有技有神力
實OK嘅KO十

改一改
7月星河獨立日
Call齊班fd齊加入
歡迎各位同懺悔
萬壽無疆KO十

精景
7月星河獨立日
Call齊班fd齊加入
力臣有技有神力
實OK嘅KO十

改一改
7月星河獨立日
Call齊班fd齊加入
歡迎各位同懺悔
萬壽無疆KO十

真係癲左?
屌你老母當我富迪呀?
屌你老母當我富迪呀?

笑撚到pk

我27/12去
不過考完試覺得條友on9
就冇聽講解就走
force awakens

真係認真答

佢又講得啱喎,咁吸銀仔有咩用?
好心啦 請條大陸仔做打手 柒唔柒d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞