今日去考mock 點知變學念力讀書

586 回覆
456 Like 7 Dislike

咁都唔叫sell 呢d擺明典型傳銷技倆 而家d中學生係咪咁天真呀

梗係知多樣野啦,知下神棍點搵食囉

訓練免費上,銀包又喺我手,如果之後要俾錢最多咪唔上,無野輸

Psycho有個概念叫合理化
姐係當人做左個相對唔理性的決定
就會搵藉口合理件事
去支持自己的決定同維護自尊
係正常的心理防衛機制
你諗諗自己係咪入左呢個盲位

算啦,人地咁堅持要上咪由得佢囉
不過如果係我,我就會去溫書,而唔係學D咁既野
再唔係寧願去打機relax個人

Psycho有個概念叫合理化
姐係當人做左個相對唔理性的決定
就會搵藉口合理件事
去支持自己的決定同維護自尊
係正常的心理防衛機制
你諗諗自己係咪入左呢個盲位

我又覺得呢個世界無謂對與錯既ge
適合自己咪得囉
自己的決定自己負責任就ok
都係買個機會

自己判斷下合唔合理啦, K Oten咁多年有邊個宣傳唔係吹到天咁大,話自己tip題命中年年中一半, 吹埋d中二病絕招名,賣咩攻擊型收音機
七月笑到最後呢d野佢年年都講啦, 最慘係而家連補過佢考得好嘅都冇幾多個,有仲唔大曬特曬咩
仲有攻擊型收音機單野已經睇到呢個係咩人啦,一黎d收音機冇咩攻擊力係淘寶都低價淘到,二黎為人師表教人用d咁嘅手段

我阿哥就係全攻形收音機果屆,問心我都覺得果部收音機定價超貴,同埋個名 fake fake 地 ,但佢係免費送或者低價賣俾舊生,係宣傳過左火位

我阿哥係靠補 Oten 先入到大學,所以我先補佢,我用佢 skills 做 past paper 真係用得返,黎緊正式考試就見真章
咪撚玩啦星河
曾幾何時都報過佢地mock
完全無用,所有skill用不上
佢上堂乜乜tips star無個中
之後又鳩吹中咗,其實只係中d範圍,範圍係指會出校園問題,社會問題etc,之後用龍一二三四答(龍一二三四只不過係普通駁論果d格式)
大佬啊我都tip中啦
我同幾個朋友上足曬佢D3
考完同放榜之後都屌到十仔爆d skill old school無撚用,到呢家都憎到十仔爆
十仔 真係多撚謝伏我地啊

小弟以前都跟過十仔最少1年 上曬D3 tip star 報埋mock
真係不知所謂 垃圾到教d skills 完全用唔到 reading教果d咩流星定流星雨 真係頂你個肺 你咁樣流星法 都唔夠時間做卷啦
當我底差 掌握唔到你d skills 但你條友可唔可以了解下個dse玩法? 當年佢上堂..佢夠膽死同我地講 sba 唔重要 叫我地唔洗理 呢樣野幾重要 真係唔洗我係到多講啦 仲有最黑人憎既係 年年都話自己tip中好多 又咩怪力亂神 你根本大包圍 tip範圍 實際考果d題目都用唔到你所謂既潛龍破論
教學差都算 行政管理又係好大問題 果陣考完佢同力x 既mock之後 要不停狂追staff先拎得番mock 同睇到解卷條片 明明條解卷片係免費..佢地d人果陣仲想收我錢on99 係一個細班房入面 有人又教緊書..我又聽緊vod 我都唔知聽緊解卷定係聽緊人地教書 痴線
除左十仔 果個力x又係得啖笑 我未上過佢真人 唔知佢教既技巧係咪真係有用 但曾經都考左佢d mock 佢份九展mock 懶係好笑咁 d題目字眼都唔知打乜春 拎個daniel 同唔知邊個來開玩笑 字又打撚錯 重點係 你邊撚到有tip中? 你兩條友成日都話自己tip中好撚多 好心你地咪撚呃9d中學生啦
雖然已經係兩年前補+考mock 但真心唔想見到其他考生扔錢落海

我又覺得呢個世界無謂對與錯既ge
適合自己咪得囉
自己的決定自己負責任就ok
都係買個機會

自己判斷下合唔合理啦, K Oten咁多年有邊個宣傳唔係吹到天咁大,話自己tip題命中年年中一半, 吹埋d中二病絕招名,賣咩攻擊型收音機
七月笑到最後呢d野佢年年都講啦, 最慘係而家連補過佢考得好嘅都冇幾多個,有仲唔大曬特曬咩
仲有攻擊型收音機單野已經睇到呢個係咩人啦,一黎d收音機冇咩攻擊力係淘寶都低價淘到,二黎為人師表教人用d咁嘅手段

我阿哥就係全攻形收音機果屆,問心我都覺得果部收音機定價超貴,同埋個名 fake fake 地 ,但佢係免費送或者低價賣俾舊生,係宣傳過左火位

我阿哥係靠補 Oten 先入到大學,所以我先補佢,我用佢 skills 做 past paper 真係用得返,黎緊正式考試就見真章

你知唔知部收音機原價幾多?你個m記都買到。同埋所有skill都係參考pastpaper去整出黎,咁如果咁都用唔到 d skill就真係碌柒啦。然後用到係pastpaper又未必用到係將來
做乜撚野
係咪想行Joseph lee 條路?

Joseph Lee ? 發生乜事?
咪撚玩啦星河
之後又鳩吹中咗,其實只係中d範圍,範圍係指會出校園問題,社會問題etc,之後用龍一二三四答(龍一二三四只不過係普通駁論果d格式)
大佬啊我都tip中啦
考完同放榜之後都屌到十仔爆d skill old school無撚用,到呢家都憎到十仔爆

小弟以前都跟過十仔最少1年 上曬D3 tip star 報埋mock
真係不知所謂 垃圾到教d skills 完全用唔到 reading教果d咩流星定流星雨 真係頂你個肺 你咁樣流星法 都唔夠時間做卷啦
當我底差 掌握唔到你d skills 但你條友可唔可以了解下個dse玩法? 當年佢上堂..佢夠膽死同我地講 sba 唔重要 叫我地唔洗理 呢樣野幾重要 真係唔洗我係到多講啦 仲有最黑人憎既係 年年都話自己tip中好多 又咩怪力亂神 你根本大包圍 tip範圍 實際考果d題目都用唔到你所謂既潛龍破論
教學差都算 行政管理又係好大問題 果陣考完佢同力x 既mock之後 要不停狂追staff先拎得番mock 同睇到解卷條片 明明條解卷片係免費..佢地d人果陣仲想收我錢on99 係一個細班房入面 有人又教緊書..我又聽緊vod 我都唔知聽緊解卷定係聽緊人地教書 痴線
除左十仔 果個力x又係得啖笑 我未上過佢真人 唔知佢教既技巧係咪真係有用 但曾經都考左佢d mock 佢份九展mock 懶係好笑咁 d題目字眼都唔知打乜春 拎個daniel 同唔知邊個來開玩笑 字又打撚錯 重點係 你邊撚到有tip中? 你兩條友成日都話自己tip中好撚多 好心你地咪撚呃9d中學生啦
雖然已經係兩年前補+考mock 但真心唔想見到其他考生扔錢落海

你話我老套都係咁講, 英文考得好其實邊駛幾多考試技巧,更加唔駛識咩念力 唔係話補習完全冇用, 但係所謂語文科嘅技巧好多靠自己吸收得多就自然會develop到出黎
好多學生就係讀咁多年書平時英文都唔睇下, 寧願信念力信神技,其實好撚悲哀

你知唔知部收音機原價幾多?你個m記都買到。同埋所有skill都係參考pastpaper去整出黎,咁如果咁都用唔到 d skill就真係碌柒啦。然後用到係pastpaper又未必用到係將來

如果你要咁講,今年未考嘅就真係無人知,無人有資格講

但我阿哥就係靠佢嘅 skills 入左 HKU, 仲同佢拍埋片
係咪想行Joseph lee 條路?

Joseph Lee ? 發生乜事?

should be Joseph li sor
都係痴線佬

等我去 search search 先
咪撚玩啦星河
大佬啊我都tip中啦

你話我老套都係咁講, 英文考得好其實邊駛幾多考試技巧,更加唔駛識咩念力 唔係話補習完全冇用, 但係所謂語文科嘅技巧好多靠自己吸收得多就自然會develop到出黎
好多學生就係讀咁多年書平時英文都唔睇下, 寧願信念力信神技,其實好撚悲哀

考左咁耐試 慢慢發覺以前諗法好on9 英文底差 想靠所謂既skills 而考取高分 想英文考得好..根本個底要好 呢d真係要浸出來而唔係靠果d咩intensive class 真心希望宜家d中學生好好打好個英文底..多d接觸英文 宜家我去到大專 好難upgrade自己英文
唔係話補習冇用..如果真係有補...記住勤力d溫番 但唔好100%相信曬補習老師講果d野 特別係果個10仔 佢真係害伏撚左幾多dse考生

屌你老母 寫乜hello
你應該寫Uvuvwevwevwe Onyetenyevwe Ugwemuhwem Ossas

都係一個幾歲的小朋友啫唔好屌人老母
同埋關咩字,佢都會串出來
我frd個名佢都係串字

咁我又講下可以點唔用念力做到

佢身上面只要帶住一個遙控既震動器
而你後面又有個佢地既工作人員
果個工作人員就可以以摩斯密碼形式將個字串比佢

小朋友識摩斯密碼去為咗呃人去做唔使錢嘅實驗? 我睇唔到要呃人嘅point
屌好撚有趣

開頭睇以為係故仔

agger
咪撚玩啦星河
大佬啊我都tip中啦

條友係神化d,又大脾氣,不過個人認為佢堅有實力,d skills好有用

有錢用黎正正經經學魔術好過啦

唔收錢既,所以無野俾佢呃到
我好認真咁上哂youtube
睇哂個d Discovery Channel同其他片
好似真係有科學根據🤔

有無聽過咩叫魔術?

唔係魔術,我在現場試過check過,好明顯唔係魔術,有discovery channel去解釋是科學,有根有據,唔使錢去學,我覺得無壞
其實點解我想去試?因為我真係相信無野無可能
歷史上,一開始無人信地球是圓的,然後有科學家發明出電燈、飛機、電腦、iphone...
馬雲一開始要搞阿里爸爸,問24個好朋友,有23個人笑佢on9,淨返1個,都只係唔表態
我唔敢話十仔一定會成功,世界上「馬雲」都唔會好多個,但如果唔試錯過左,我會覺得好可惜
星河教育係商業機構
佢既目的接近不言而喻

我無意評價佢既英文教學
但係一去到念力,透視
我就想查清楚到底係真有其事
定係拎住魔術招搖撞騙

btw如果真係有得學透視
佢開五萬蚊一堂都一大堆鹹濕佬爭住去報
唔洗sell比中學生

搵一堆收左錢媒出黎玩魔術呃人報course,係我可以得出最合理既結論
留名
留名
其實果日我都半信半疑
但志再無壞又聽下
無壞又試下放個銀係個頭度
點知真係痴住左又幾得意
所以唔會係魔術因為我真係親身試過

我又抱住一試無壞心態又唔洗錢
報左果個course
其實果日我都半信半疑
但志再無壞又聽下
無壞又試下放個銀係個頭度
點知真係痴住左又幾得意
所以唔會係魔術因為我真係親身試過

我又抱住一試無壞心態又唔洗錢
報左果個course

打手定?

有無 discovery 條片link?
https://youtu.be/zF0SiqldR7g
有條片可以比大家睇下有幾戇鳩

笑到仆街
吸氣,呼氣

最好笑係班人企係到跟住做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞