$50000 期指倉實錄

714 回覆
36 Like 1 Dislike
強帖留名
樓主今日同我call d位好似 我又係輸哂
留名
上個月中call咗輸到月尾最後斬倉,今次眼白白睇住佢升自己冇肉食
lm
琴晚張short 止左蝕

話說琴日夜期做左張short過夜 而今朝高開即時做AO止蝕
後尾做左好似一兩次trade之後先發現AO既時候禁錯左做short
即係變左兩張short
而long既時候就變左平倉
可惜發現既時候已經太遲 已經蝕左好多
呢次教訓令到我係建倉前後要睇清楚 仲要返工盡量唔做DT
特別係忙既時候
之前既努力白費晒 點解一個兩個錯失可以係咁短時間入面造成咁大既損失

為左要保住現有既利潤 黎緊既trade要非常小心 以一個持有0 profit既心態去做好每一次既功課 每一次既trade
上個月中call咗輸到月尾最後斬倉,今次眼白白睇住佢升自己冇肉食

set止蝕同做順勢交易會唔會好d?
因為始於頂同底都比較難去捉摸
樓主今日同我call d位好似 我又係輸哂

加油
近排我都輸唔少

後尾做左好似一兩次trade之後先發現AO既時候禁錯左做short
即係變左兩張short
特別係忙既時候
之前既努力白費晒 點解一個兩個錯失可以係咁短時間入面造成咁大既損失

為左要保住現有既利潤 黎緊既trade要非常小心 以一個持有0 profit既心態去做好每一次既功課 每一次既trade

我都試過所以依家會double check
樓主點睇? 到左阻力位 但又唔肯落 琴日試果落過 又好快打返上黎行range 我個人覺得好似前幾日22500果時咁震完再上多一浸。 新手留名

即係變左兩張short
特別係忙既時候

我都試過所以依家會double check

我都試過 但及早發現即平

江恩扇相交位成阻力?

江恩扇相交位成阻力?

如果係咁 希望落到222
如果硬爆 咁應該天咁高

上穿幅度未足夠

自畫等BC

自畫等BC

無論下一浪行b 定 2浪 都係跌

自畫等BC

我反而睇會再上, 過多季之後有可能大時代, 上破250-270左右。

暫時咁睇, 除非週線相對強弱出現下馳, 否則唔會大長PUT住。

自畫等BC

我反而睇會再上, 過多季之後有可能大時代, 上破250-270左右。

暫時咁睇, 除非週線相對強弱出現下馳, 否則唔會大長PUT住。

暫時只係睇到243 未睇到咁後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞